KUOPION VESI TIEDOTTAA:

Kuopion Vesi rakennuttaa vesijohdon Moottoritien alitse Opistotien ja Mallitalontien välille

Kuntatekniikkaliikelaitos (Mestar) aloittaa vesihuollon rakentamistyön Opistotien puolelta ja kaivu etenee kevytliikenneväylän vierellä kohti Puijonlaaksoon johtavaa alikulkutunnelia. Kevytliikenne ohjataan työmaan ohitse.

 

 

 

 

 

 

 

Lehtoniemen ja Nilsiän jätevedenpuhdistamoiden lietteiden jatkokäsittely muuttuu

Kuopion Vesi on tehnyt yhdessä Lapinlahden Vesi Oy:n, Iisalmen Veden, Kiuruveden kaupungin vesihuoltolaitoksen, Siilinjärven kunnan vesihuoltolaitoksen, Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n ja Jätekukko Oy:n kanssa sopimuksen jätevesilietteiden ja biojätteen käsittelyn järjestämisestä yhdessä alueellisessa biokaasulaitoksessa. Biotehdas Oy:n laitos sijaitsee Kuopiossa Heinälamminrinteen jätekeskuksen alueella. Kuopion Vedeltä laitokseen toimitetaan Lehtoniemen ja Nilsiän jätevedenpuhdistamoiden lietteet.

Biotehtaan laitoksella tuotettava biokaasu jalostetaan sähköksi ja lämmöksi. Lisäksi ravinteet ja jäljellä oleva orgaaninen aines palautetaan takaisin maatalouskäyttöön lannoitteina.

Hankinta sisältää jätevedenpuhdistamoiden lietteiden kuljetuksen ja jatkokäsittelyn sekä biojätteen jatkokäsittelyn kokonaisuudessaan.

Sopimusjakso on 10 vuotta ja päättyy kaikilta tilaajilta samanaikaisesti 31.12.2024. Lisäksi palvelulle on viiden vuoden jatkomahdollisuus optiona. Yhteishankinnan kokonaisarvo on noin 2,0 milj. €/vuosi (alv 0 %).