Toimeentulotuki

 
Tänään 31.7.2015 sosiaalivirastossa käsitellään 21.7.2015 saapuneita toimeentulotukihakemuksia. Tieto päivitetään arkiaamuisin.
 

Huom! Kesäajan palvelut
Ajalla 6.7.-31.7.2015 hoidetaan ainoastaan sosiaalityön päivystysasiat.
Puhelinpalvelu toimii 017-183 970 arkisin klo 9-11. Asiointi vuoronumerolla on mahdollista arkisin klo 12-14. Muina aikoina ovet on suljettu.
Toimeentulotuen käsittely toimii normaalisti.
Pilotin, Kuopion työvoiman palvelukeskuksen ja työllistymisyksikön palvelut on suljettu ajalla 6.7.-2.8.2015.

Yleistä tietoa toimeentulotuen hakemisesta
 
Toimeentulotukea haetaan kirjallisella  toimeentulotukihakemuksella tai jatkohakemuksella tai sähköisellä hakemuksella. Kirjallinen hakemus toimitetaan sosiaaliviraston postilaatikkoon klo 12-14 (Sairaalakatu 2). Käytössä on myös ulkopostilaatikko, johon hakemus on mahdollista jättää kaikkina aikoina.

Toimeentulotukea koskevissa kysymyksissä voi soittaa puhelinneuvontaan puh. 017 183 970 klo 9-11. Sähköpostia voi lähettää osoitteella https://securemail.kuopio.fi/sosiaalityo. Sähköpostin lähettäminen vaatii tunnistautumisen. Toimeentulotuen jo maksetut ja tulevat maksut on mahdollista tarkistaa omapalveluun kirjautumalla riippumatta siitä, onko hakemus on jätetty kirjallisena vai sähköisenä.

Sähköisestä toimeentulotukihakemuksesta

Sähköiseen toimeentulotukihakemukseen täytyy toimittaa myös liitteet kuten kirjalliseenkin hakemukseen. Liitteiden puuttuminen viivästyttää käsittelyä. Liitteet voi toimittaa seuraavilla tavoilla:
1. Hakemuksen tekemisen yhteydessä liittämällä liitteet suoraan sähköiseen hakemukseen (pdf- tai jpg-tiedostona, joka on ensin tallennettu omalle koneelle, lisää ohjeita tästä)
2. Hakemuksen jättämisen jälkeen sähköpostitse tunnistautumalla https://securemail.kuopio.fi/sosiaalityo
3. Hakemuksen jättämisen jälkeen kirjallisina (paperisina) toimittamalla Sairaalakatu 2 (postilaatikkoon ulko-oven vieressä 24 h tai virka-aikana myös sisäpostilaatikkoon) Huom. Muista merkitä liitteisiin oma nimesi ym. tunnistetiedot mikäli niissä ei sitä lue.

Lisätietoa omapalvelun käytöstä saat tästä linkistä.

Opiskelijoiden kesäajan toimeentulotuki

Opiskelijoiden kesäajan toimeentulotukihakemuksia vastaanotetaan 18.5.2015 alkaen os. Sairaalakatu 2. Sähköisesti toimeentulotukea haetaan kirjautumalla omapalveluun. Sähköiseen ja kirjalliseen hakemukseen tulee liittää tarvittava opiskelijoiden kesäajan lisäliite sekä muut toimeentulotukihakemuksessa vaaditut liitteet. Kirjallisesti hakemalla toimeentulotukihakemuksen ja opiskelijan kesäajan lisäliitteen voi tulostaa tämän sivun lomakkeista (näkyvissä linkkien lisäksi myös sivun oikean laidan hakemuksissa) tai hakemuksia voi noutaa sosiaalivirastosta Sairaalakadulta viraston ollessa avoinna.
Toimeentulotukea voi hakea kesä-, heinä- ja elokuulle samalla hakemuksella, mikäli ei ole kesätöitä, jotka vaikuttavat toimeentulotukeen ja tehtävän päätöksen pituuteen. Koko kesälle yhdellä päätöksellä myönnetty toimeentulotuki maksetaan heinä- ja elokuun osalta tilille, kun toimittaa opiskelijan kesäajan vakuuslomakkeen ja lomakkeessa mainitut tiliotteet.
Toimeentulotukihakemuksen voi jättää sosiaaliviraston ulkopuolella olevaan postilaatikkoon 24h/vrk tai viraston tuulikaapissa olevaan postilaatikkoon viraston ollessa avoinna tai lähettää postitse.
Perusturvan palvelualue
Aikuissosiaalityö
PL 227, 70101 Kuopio
Kuoreen merkintä "opiskelijahakemus"
Toimeentulotukihakemus tulee täyttää huolellisesti ja liittää siihen tarvittavat liitteet ohjeistuksen mukaisesti. Mahdollisesti hakemuksesta puuttuvia liitteitä pyydetään ensisijaisesti postitse, mikäviivästyttää hakemusten käsittelyä. Ohjeistusta hakemuksen täyttämiseen saa ensisijaisesti puhelimitse klo 9 - 11 p. 017 183 970.

Opiskelija!
Kuopion kaupunki työllistää tänä vuonna noin 60 opiskelijaa, joilla on toimeentulotukioikeus kesän ajalle. Jos et ole saanut kesätöitä, mutta haluaisit työskennellä kesällä Kuopion kaupungilla, jätä toimeentulotukihakemus 13.4.2015 alkaen www.kuopio.fi/toimeentulotuki tai Aikuissosiaalityön palvelut, Sairaalakatu 2. Hakemukseen merkintä KESÄTYÖ.
Työhaastatteluun kutsutaan sitä mukaa kun soveltuvia kesätyönhakijoita löytyy.
Huolehdithan hakemukseen tarvittavat liitteet:
- todistus nostetuista opintolainoista
- vuokrasopimus
- veroehdotus 2014 kokonaisuudessaan
- viimeisen kahden (2) kuukauden pankkitiliotteet kaikista tileistä
Lisätietoja
Hanna Kepponen 044 718 3062
hanna.kepponen@kuopio.fi

Sosiaalivirasto on muuttanut

Aikuissosiaalityöntekijät, toimeentulotuen käsittely sekä työllistymisen palvelut ovat muuttaneet entisen Valkeisen sairaalan tiloihin, osoitteeseen Sairaalakatu 2.

Lisätietoa kevään 2014 muutoksista saat tästä linkistä.

Kuka saa toimeentulotukea?

Toimeentulotuki on viimesijainen toimeentuloturvan muoto ja se perustuu toimeentulotukilakiin. Toimeentulotukeen on oikeus, jos henkilö ei voi saada toimeentuloaan muulla tavoin. Toimeentulotuki määräytyy laskemalla yhteen hakijan ja hänen perheensä toimeentulotukeen oikeuttavat menot  ja vähentämällä summasta perheen käytettävissä olevat nettotulot ja varat. Mikäli tulot eivät riitä hyväksyttyihin menoihin, erotus on myönnettävän toimeentulotuen määrä.

Nilsiän sosiaalityön palvelut

 

Toimeentulotukihakemukset voi jättää Nilsiän virastotalon (Nilsiäntie 78) palvelupisteeseen. Etuuskäsittelijöiden puhelinaika arkisin klo 9-10 ja 13-14.

Etuuskäsittelijä Kaija Happonen, puh 044 748 2550

Etuuskäsittelijä Aila Yletyinen, puh 044 748 2551

Sosiaalityöntekijä Elina Eklund, puh. 044 748 2544. Puhelinaika arkisin klo 9-10.

Maaningan sosiaalityön palvelut

 

Toimeentulotukihakemukset voi jättää Maaningan kunnantalon (Maaningantie 32) neuvontaan. Etuuskäsittelijöiden puhelinaika arkisin klo 9-10 ja 13-14.

Etuuskäsittelijä Kaija Happonen, puh 044 748 2550.

Etuuskäsittelijä Aila Yletyinen, puh 044 748 2551

Sosiaalityöntekijä Tuija Ritanen, puh. 044 748 8603. Puhelinaika arkisin klo 9-10.