Toimeentulotuki
 

 

Postin lakkoon liittyen huomioithan että liitteitä voi toimittaa myös asiointisähköpostin kautta. Päätöksen voit myös saada sähköisesti, mikäli olet valinnut asiointikanavaksi Omapalvelun.

Huom. sosiaaliviraston ovet sulkeutuvat keskiviikkona 25.11.2015 ja torstaina 3.12.2015 klo 13.30

Tänään 27.11.2015 sosiaalivirastossa käsitellään 23.11.2015 saapuneita toimeentulotukihakemuksia. Tieto päivitetään arkiaamuisin.

Hakijalla on oikeus saada toimeentulotukipäätös seitsemän arkipäivän kuluessa. Tämä edellyttää, että hakemuksessa on kaikki päätöksenteossa tarvittavat liitteet/selvitykset.

Mitä on toimeentulotuki?

Toimeentulotuki on sosiaalihuoltoon kuuluva viimesijainen toimeentuloturvan muoto, jolla turvataan henkilön ja perheen toimeentulo ja edistetään selviytymistä.

Kuka voi saada toimeentulotukea?

Toimeentulotukeen on oikeutettu henkilö, joka ei voi saada tarpeen mukaista toimeentuloaan ansiotyöllä tai yritystoiminnalla tai muilla varoilla. Ennen toimeentulotuen myöntämistä tulee kuitenkin selvittää henkilön tai perheen mahdollisuudet turvata toimeentulonsa muilla tulonlähteillä, kuten asumistuella, opintotuella, työttömyysturvalla, eläkkeellä tai helposti realisoitavilla varoilla, kuten rahastot, säästöt, talletukset tai muu omaisuus.

Toimeentulotukea on mahdollista saada myös päätösten odotusajalle, jos ensisijaisen sosiaaliturvan (asumistuen, opintotuen, työttömyysturvan) saaminen ja päätökset viipyvät. Tällöin toimeentulotuki pääsääntöisesti peritään takaisin takautuvasti maksettavasta etuudesta.

Ennen kuin haet toimeentulotukea

- Tarkista, että olet hakenut kaikki sinulle elämäntilanteessasi kuuluvat Kelan etuudet, kuten asumistuki, työmarkkinatuki, opintoraha (myös opintolaina), sairauspäiväraha ja elatustuki (www.kela.fi)
- Laita työnhakusi voimaan TE-toimistossa.
- Tarkista, ettei sinulla ole realisoitavaa omaisuutta, kuten säästöt, arvopaperit, puhelinosake tai kiinteistöt, joissa et asu. Varallisuus tulee käyttää ensi välttämättömään elantoon ja toimeentuloon.
- Arvioi laskurilla oikeutesi toimeentulotukeen.
- Lue usein kysytyt kysymykset.
 

Aikuissosiaalityön ja toimeentulotuen neuvonta


Asiakaspalvelu
Sairaalakatu 2 (kartta)
ma - pe klo 12.00 - 14.00

Puhelinneuvonta
ma - pe klo 9.00 -11.00
puh. 017 183 970 (neuvonta, takaisinsoittojärjestelmä)

Fax 017 183 908

Sähköposti
https://securemail.kuopio.fi/sosiaalityo

Postiosoite
PL 227, 70101 Kuopio
 

Nilsiä ja Maaninka


Toimeentulotukihakemukset voi jättää Nilsiässä
- Nilsiän virastotalon neuvontaan (Nilsiäntie 78)
ja Maaningalla
- Maaningan kunnantalon neuvontaan (Maaningantie 32)

Etuuskäsittelijä Kaija Happonen, puh. 044 748 2550
Etuuskäsittelijä Aila Yletyinen, puh. 044 748 2551

Etuuskäsittelijöiden puhelinaika arkisin klo 9-10 ja 13-14.
 

 

Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet
Hallinnon yhteystiedot ja palautelomake