Rokotusvastaanotto


Rokotusvastaanotolla annetaan ulkomaille matkustaville rokotuksia ja rokotuksiin liittyvää neuvontaa. Rokotus vastaanoton kautta saa myös reseptin esim. Malarialääkitystä varten.

Vastaanotolle tarvitaan ajanvaraus.

Lapset rokotetaan Suomessa yleisen rokotusohjelman mukaisesti neuvolassa ja kouluterveydenhuollossa. 

Yleiseen rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet (kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä -tehosterokote sekä tarvittaessa annettava MPR- ja poliorokote ) ovat maksuttomia, muut rokotteet ostetaan itse reseptillä apteekista. Reseptejä saa muun muassa rokotusvastaanotolta, omalääkäriltä tai yksityisiltä lääkäriasemilta.

Sukupuolitautien vastaanotto

 
Sukupuolitautien vastaanotolla käynti ja tutkimukset ovat maksuttomia. Laboratoriotutkimuksia kannattaa tehdä aikaisintaan viikon kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Vastaanotolle tultaessa pitäisi olla kaksi tuntia virtsaamatta.

Sukupuolitautien vastaanotolla otetaan asiakkaita vastaan päivittäin vuoronumeron mukaisessa järjestyksessä. Vuoronumerot tulevat jakoon klo 11.30.

Sukupuolitautitutkimuksia tehdään myös terveyskeskuksen omalääkärien vastaanotoilla (Kuopion omalääkärihaku), opiskeluterveydenhuollossa sekä yksityisillä terveysasemilla.

YHTEYSTIEDOT

Tulliportinkatu 15 J, 4 krs (käynti Maaherrankadun puolelta) 

Ajanvarauspuhelin 017 186 547 arkisin klo 8 - 11

Terveydenhoitajan puhelinneuvonta
Puh. 017 186 560 arkisin klo 10-11

 

Sukupuolitautien vastaanotto

 

Ilman ajanvarausta
arkisin klo 11.30 - 13,
ilmoittautuminen klo 11.30

Sukupuolitautien puhelinneuvonta
Arkisin klo 13.15 - 13.45
Puh. 017 186 560

Yhteistyökumppaneita


KYSin apuvälinepalvelut