Kuopion Tilakeskus huolehtii kaupungin omistamista ja hallitsemista sadoista rakennuksista sekä vastaa niiden kiinteistöpalveluista. Tilakeskuksen asiakkaita ovat kaupungin palvelualueiden lisäksi yritykset ja yhteisöt.


Kuopion Tilakeskuksen toiminnan tavoitteena on kaupungin tilojen tehokas käyttö. Rakennusten kunnon ja arvon säilyttämisen lisäksi parannetaan kiinteistöjen tuottavuutta. Tätä toteutetaan vuokraamalla, ostamalla ja rakentamalla tiloja sekä tarjoamalla asiakkaille monipuolisia ja kilpailukykyisiä palveluja.


Tilakeskuksen johtokuntana on toiminut 1.2.2013 alkaen kaupunginhallitus. Yksityiskohtaisia tietoja Tilakeskuksen toiminnasta löydät toimintakertomuksista.

 

Ilkivallaton Kuopio

 

Kuopion kaupungin nuorille suunnatun ilkivallan vastaisen valokuvauskilpailun voittajaksi valittiin 1.12.2014 joukkue ViNoKaSa:n kuvaus Kuopion parhaasta puistosta.

Kilpailun teemana oli "Ilkivallaton Kuopio ilkivaltaa vastaan" ja se oli osa Kuopion kaupungin ilkivallan vastaista kampanjaa. Kilpailuun osallistuneet joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kuvin ja sanoin lyhyen tarinan, joka kertoo kauniista ja turvallisesta Kuopion kaupungista.

Mikko Savolainen kokosi kaikista kilpailuun osallistuneista kuvista ja sanoista videon herättämään ajatuksia ilkivallan ehkäisystä.

  

Kuopion kaupungin ilkivallan vastainen valokuvauskilpailu

 

Lapsuuden leikkimaisemalla valokuvauskilpailun voittoon

Kuopion kaupungin nuorille suunnatun ilkivallan vastaisen valokuvauskilpailun voittajaksi valittiin 1.12.2014 joukkue ViNoKaSa:n kuvaus "Kuopion paras puisto leikkimielisille". Voittajajoukkueeseen kuuluivat 18-vuotiaat Vilma Ojala, Noora Leinonen, Karoliina Maukonen ja Saila Leskinen.

Kilpailun teemana oli "Ilkivallaton Kuopio ilkivaltaa vastaan" ja se oli osa Kuopion kaupungin ilkivallan vastaista kampanjaa. Kilpailuun osallistuvat joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kuvin ja sanoin lyhyen tarinan, joka kertoo kauniista ja turvallisesta Kuopion kaupungista.

>>> Lue lisää

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.

>>> Tutustu kilpailujoukkueiden ilkivallan vastaisiin kuviin ja tarinoihin:


 

Kameravalvonta lisää turvallisuutta

 

Kuopion kaupungin julkisissa rakennuksissa ja virkistysalueilla ehkäistään ilkivaltaa yhteisvoimin.

Kuopion kaupungin kiinteistöjen kameravalvontaa on laajennettu. Kuuteen uuteen kohteeseen on asennettu syksyn 2013 aikana yhteensä noin 50 kameraa lisää. Tämän lisäksi entiset, noin 100 valvontakameraa, turvaavat edelleen 14 kiinteistön arkea.

>>>Lue lisää

 

Ilkivallan ehkäiseminen on yhteinen asia


Kuopion kaupungin julkisissa rakennuksissa ja virkistysalueilla ilkivaltaa ehkäistään yhteisvoimin koulujen, perheiden, asukkaiden ja poliisin kanssa.
Ilkivallan ehkäisykampanjan aluksi kuopiolainen Mikko Savolainen kuvasi kolme tarinaa ilkivallasta.

 

 

>>>Lue lisää

 

Tunneleiden seinät kirkastuivat

 

Kuopion kaupungin ilkivallan vastaisen kampanjan graffitikilpailun ohjaaja, graffari Emilio Mäkipää toteutti veloituksetta graffiteja kahteen eri kohteeseen Kuopion keskustassa kesällä 2013.

Työt  muodostuivat kahdesta peräkkäisestä, moottoritien alittavasta alikulkutiestä. Nämä tunnelit yhdistävät keskustan Kuopiohallin läheltä Mallitalontielle KYS:n puoleiseen osaan kaupunkia.

Lue lisää aiheesta oheisesta tiedotteesta.

 

Pysäköintitalon harmaa seinä muuttui värikkääksi

 

Kuopion kaupungin ilkivallan vastaisen kampanjan nuorten graffitikilpailun voitti Team KYPin joukkue. Loppukilpailu järjestettiin keväällä 2013. Kilpailu toteutettiin koulujen kautta ja kohdistettiin yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Graffitikilpailun voittaja ja kaksi muuta kilpailuun osallistunutta joukkuetta tekivät pysäköintitalon harmaista seinistä värikkäitä. Osoitteessa Haapaniemenkatu 38 sijaitsevan pysäköintitalon sisäänkäynti ja kaksi sisätilojen seinää saivat uuden ilmeen, jolloin nuoret taiteilijat valtasivat tilan. Kaikki loppukilpailussa syntyneet, kierrätyskankaille tehdyt graffitit sijoitetaan Kuopion kaupungin nuorisotaloihin.

>>>Lue lisää

 

 

 

Suomen paras kävelykeskusta 2013

 

 

Kuvaaja: Karoliina Maukonen, Valokuvauskilpailun 2014 voittajatyö

                                                                                                                                                                          

Emilio Mäkipään kaupunkimaisema alikulkutunnelissa

Emilio Mäkipään mystinen maalaus alikulkutunnelissa

 

Katso graffitikilpailun voittajajoukkueen Team KYPin graffitien maalaus pysäköintitaloon oheisesta  linkistä www.youtube.com.

 

Pysäköintitalon maalauksia