Kuopion Tilakeskus huolehtii kaupungin omistamista ja hallitsemista sadoista rakennuksista sekä vastaa niiden kiinteistöpalveluista. Tilakeskuksen asiakkaita ovat kaupungin palvelualueiden lisäksi yritykset ja yhteisöt.


Kuopion Tilakeskuksen toiminnan tavoitteena on kaupungin tilojen tehokas käyttö. Rakennusten kunnon ja arvon säilyttämisen lisäksi parannetaan kiinteistöjen tuottavuutta. Tätä toteutetaan vuokraamalla, ostamalla ja rakentamalla tiloja sekä tarjoamalla asiakkaille monipuolisia ja kilpailukykyisiä palveluja.


Tilakeskuksen johtokuntana on toiminut 1.2.2013 alkaen kaupunginhallitus. Yksityiskohtaisia tietoja Tilakeskuksen toiminnasta löydät toimintakertomuksista.

 

Kuopion kaupungin ilkivallan vastainen valokuvauskilpailu

 

Lapsuuden leikkimaisemalla valokuvauskilpailun voittoon

Kuopion kaupungin nuorille suunnatun ilkivallan vastaisen valokuvauskilpailun voittajaksi valittiin 1.12.2014 joukkue ViNoKaSa:n kuvaus "Kuopion paras puisto leikkimielisille". Voittajajoukkueeseen kuuluivat 18-vuotiaat Vilma Ojala, Noora Leinonen, Karoliina Maukonen ja Saila Leskinen.

Kilpailun teemana oli "Ilkivallaton Kuopio ilkivaltaa vastaan" ja se oli osa Kuopion kaupungin ilkivallan vastaista kampanjaa. Kilpailuun osallistuvat joukkueet suunnittelivat ja toteuttivat kuvin ja sanoin lyhyen tarinan, joka kertoo kauniista ja turvallisesta Kuopion kaupungista.

>>> Lue lisää

Kiitos kaikille kilpailuun osallistuneille.

 

Tutustu kilpailujoukkueiden ilkivallan vastaisiin kuviin ja tarinoihin:

>>> ViNoKaSa -joukkue (Vilma Ojala, Noora Leinonen, Karoliina Maukonen, Saila Leskinen)

"...koemme Brahen puiston eli entisen Pikku Kakkosen puiston Kuopion parhaaksi leikkipuistoksi. Se on turvallinen, koska autotie ei kulje läheltä. Siellä ei ole ikinä näkynyt hämäriä juoppoja tai muita hauskanpitoa häiritseviä henkilöitä. Siellä ei ole tapahtunut ilkivaltaa, koska missään ei ole graffiteja, laitteita ei ole rikottu, särkyneitä pulloja ei ole maassa, eikä muutakaan häiriköintiä ole koettu. Siellä on paljon nurmikkoa ja pehmeähköksi päällystetty alusta, ettei satu jos kaatuu. Lisäksi istutukset pidetään kunnossa ja vieressä näkyy Kallavesi, joten puisto on myös nätillä paikalla ja maisema on kaunis. Sijainti on asutukseen nähden hyvä, sillä lapsiperheitä asuu lähellä ja keskustasta kävelymatka on lyhyt. Myös meidän lukiomme on aivan vieressä..."

>>> Nude Oonops Party -joukkue (Jonna Sorsa, Jenna Korhonen, Rosa Husso)

"...koetamme välittää, kuinka paljon viihtyisämpi ympäristö meillä kaikilla on, jos jokainen kantaa kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta. Kaikkien tehdessä pieniä hyviä tekoja takaamme miellyttävän ja turvallisen ympäristön jokaiselle. Sen ei tarvitse olla suuri asia – se voi olla roskan kerääminen, toisten ihmisten ja erilaisuuden huomioon ottaminen tai vaikkapa lailliselle seinälle laittoman sijaan maalaaminen..."

>>> Valosta Voimaa -joukkue (Tommi Hirvonen, Oliver Kuustonen, Juuso Kääriäinen, Juuso Jonninen)

"...Aurinko on jo painunut Kuopionlahden taa ja illan pimettyä keskustan valot vilkuttelevat lahden toiselta puolelta, kuin tuikkivat tähdet. Taivas on kirkas ja katuvalaistusta täydentämään noussut täysikuu myötäilee saaristokadun sillan sinistä valaistusta. Hyisen tumma Kallavesi lainehtii vaahtoillen tuulisessa syysillassa, koko kaupunki nukkuu. Vaan kaksi on samaan aikaan liikkeellä sinä lokakuisena iltana Keilankannan sillan tuntumassa.

Vartiointikierrostaan kulkeva vartija saa nuoren kiinni itse teossa töhrimässä sillan alla olevaa taideteosta Meri lahjoitti sen meille. Nuori kertoo yrittäneensä tehdä vaikutuksen kaveriporukkaansa ja näyttääkseen olevansa kova äijä. Hän tietää tehneensä väärin ja tarjoutuu korvaamaan vahingot samantien..."

 

Kameravalvonta lisää turvallisuutta

 

Kuopion kaupungin julkisissa rakennuksissa ja virkistysalueilla ehkäistään ilkivaltaa yhteisvoimin.

Kuopion kaupungin kiinteistöjen kameravalvontaa on laajennettu. Kuuteen uuteen kohteeseen on asennettu syksyn 2013 aikana yhteensä noin 50 kameraa lisää. Tämän lisäksi entiset, noin 100 valvontakameraa, turvaavat edelleen 14 kiinteistön arkea.

>>>Lue lisää

 

Ilkivallan ehkäiseminen on yhteinen asia


Kuopion kaupungin julkisissa rakennuksissa ja virkistysalueilla ilkivaltaa ehkäistään yhteisvoimin koulujen, perheiden, asukkaiden ja poliisin kanssa.
Ilkivallan ehkäisykampanjan aluksi kuopiolainen Mikko Savolainen kuvasi kolme tarinaa ilkivallasta.

 

 

>>>Lue lisää

 

Tunneleiden seinät kirkastuivat

 

Kuopion kaupungin ilkivallan vastaisen kampanjan graffitikilpailun ohjaaja, graffari Emilio Mäkipää toteutti veloituksetta graffiteja kahteen eri kohteeseen Kuopion keskustassa kesällä 2013.

Työt  muodostuivat kahdesta peräkkäisestä, moottoritien alittavasta alikulkutiestä. Nämä tunnelit yhdistävät keskustan Kuopiohallin läheltä Mallitalontielle KYS:n puoleiseen osaan kaupunkia.

Lue lisää aiheesta oheisesta tiedotteesta.

 

Pysäköintitalon harmaa seinä muuttui värikkääksi

 

Kuopion kaupungin ilkivallan vastaisen kampanjan nuorten graffitikilpailun voitti Team KYPin joukkue. Loppukilpailu järjestettiin keväällä 2013. Kilpailu toteutettiin koulujen kautta ja kohdistettiin yläkoulu- ja lukioikäisille nuorille.

Graffitikilpailun voittaja ja kaksi muuta kilpailuun osallistunutta joukkuetta tekivät pysäköintitalon harmaista seinistä värikkäitä. Osoitteessa Haapaniemenkatu 38 sijaitsevan pysäköintitalon sisäänkäynti ja kaksi sisätilojen seinää saivat uuden ilmeen, jolloin nuoret taiteilijat valtasivat tilan. Kaikki loppukilpailussa syntyneet, kierrätyskankaille tehdyt graffitit sijoitetaan Kuopion kaupungin nuorisotaloihin.

>>>Lue lisää

 

 

 

Suomen paras kävelykeskusta 2013

 

 

Kuvaaja: Karoliina Maukonen, Valokuvauskilpailun 2014 voittajatyö

                                                                                                                                                                          

Emilio Mäkipään kaupunkimaisema alikulkutunnelissa

Emilio Mäkipään mystinen maalaus alikulkutunnelissa

 

Katso graffitikilpailun voittajajoukkueen Team KYPin graffitien maalaus pysäköintitaloon oheisesta  linkistä www.youtube.com.

 

Pysäköintitalon maalauksia