Kuopio on Suomen kolmanneksi suosituin kesämökkikunta


Kuopiossa on yli 8600 kesämökkiä. Vehmas luonto ja monipuoliset vesistöt mahdollistavat luonnosta nauttimisen ja veneilyn. Läheltä löytyy vilkas kesäkaupunki sykkivine kesätapahtumineen.

Kesän retkiä varten Kuopion kaupungin verkkosivuilta voi tulostaa erilaisia liikunta- ja ulkoilukarttoja. Niitä voi myös hakea / ostaa Kaupunkiympäristön asiakaspalvelusta Valtuusto-virastotalon pääaulasta tai Kuopio-Infosta.

Terveydenhuollon palvelut kesäasukkaille Kuopiossa

Välitöntä ja kiireellistä hoitoa tarvitsevat voivat sairauden luonteesta riippuen hakeutua joko KYS:n yhteispäivystykseen tai kaupungin terveysasemille, jossa hoidetaan myös ulkokuntalaisten akuutteja sairauksia ja pieniä tapaturmia. Vakavat sairauskohtaukset ja isot tapaturmat hoidetaan yhteispäivystyksessä.

Muihin kuin kiireellisen sairauksien hoitoon tarvitaan kotikunnan maksusitoumus. Näissä tilanteissa kesäasukas voi ottaa yhteyden kesäasuntoa lähinnä olevalle terveysasemalle.

Kesäasunnot sijaitsevat luonnon keskellä, joten huolehdithan rantojen ja vesien puhtaudesta järkevällä jätevesien ja käymäläjätteiden käsittelyllä. Vältä myös turhia pakkauksia. Kesäasuntojen on kuuluttava järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Kierrätettävät jätteet voi toimittaa hyötyjätepisteisiin vaikkapa kauppareissulla. Jätekukon sivuilla on tästä lisätietoja.

Turvallista lomaa Kuopiossa

Vapaa-ajan asunnolla on voimassa samat turvallisuussäännöt kuin vakituisissa asunnoissa, esimerkiksi palovaroitin on pakollinen.

Kesäasukkaan kannattaa myös käydä Hätäkeskuslaitoksen sivujen koordinaattipalvelussa ja kirjoittaa ylös vapaa-ajan asuntonsa karttakoordinaatit. Niiden avulla pelastajatkin löytävät pikaisesti oikeaan paikkaan.

Kuopion kaupunki on tuottanut Vapaa-ajan asunnon turvaoppaan vuonna 2005, jolloin se on postitettu mökkiläisille. Turvaopasta voi tilata Kuopion kaupungin palveluneuvonnasta puh. 017 182 050 tai lukea pdf:nä (3,6 Mt).

 

 

 

Perhe lomamökin laiturilla ongella.
Kuva Comma/Delany Brendan
 

KUOPION ALUEEN VUOKRAMÖKIT