Uutiset Uutiset

Takaisin

Karvalakkikausi käynnistyi Kuopion Tammimarkkinoista 25.1.

Kuopiossa Tammimarkkinoiden aikaan käynnistynyt karvalakkikausi innosti Veljmies-patsaankin vetämään karvalakin päähänsä. Karvalakkikausi osallistaa puolustamaan onnellisuutta ja yhdenvertaisuutta sekä kamppailemaan ilmastonmuutoksen aiheuttamia haasteita vastaan – välittämään hyvän elämän pääkaupungin sanomaa.


Myös Kuopion oma poika, Veljmies-patsas sonnustautui Tammimarkkinoiden ja karvalakkikauden alkamisen kunniaksi lämpimään päähineeseen.

Karvalakki on tuttu näky Kuopion perinteikkäillä Tammimarkkinoilla niin kauppiaiden kuin markkinavieraidenkin päässä. Tänä vuonna karvalakkisesonki ei rajoitu ainoastaan Tammimarkkinoihin, vaan tapahtumasta käynnistyy kokonainen karvalakkikausi.


Karvalakki on tuttu näky Kuopion perinteikkäillä Tammimarkkinoilla niin kauppiaiden kuin markkinavieraidenkin päässä. "Jos pakkanen puree, niin karvalakki vaan vähän syvemmällä päähän ja tarkenee taas", Janne Rauta toteaa.

Perinteikkään karvalakkiheimon viisaudesta pyritään nyt ammentamaan näkemyksiä hyödynnettäväksi myös nykypäivänä. Karvalakki asettuu hyvin nykyajan välittävän ja tiedostavan ihmisen päähän ja arvoihin. Karvalakkikauden tavoitteena onkin kääntää huomio ilmastonmuutoksen torjumiseen ja hyvään elämään, kuten onnellisuuteen ja yhdenvertaisuuteen, liittyviin teemoihin. Näiden asioiden ympärille vanhasta viisaudesta polveutuvan karvalakkiheimon on nyt aika yhdistyä.

Sitä mieltä ovat myös Tammimarkkinoilla perjantaiaamusta vierailleet Kalevi Tolonen ja Seppo Korhonen.

– Kyllä kasvihuoneilmiö ja ilmastonmuutos huolestuttavat. Meidän kaikkien tulisikin lajitella jätteitä ahkerammin ja lisätä kierrätystä, Korhonen toteaa.

– Kyllähän tässä täytyy huolestua, kun on ollut niin heikkoja syksyjäkin. Suomalainen talvi on hieno asia, ja se pitäisi saada säilytettyä myös tuleville sukupolville.


Kuopion Tammimarkkinoilla perjantaiaamusta vierailleet Kalevi Tolonen ja Seppo Korhonen kertovat olevansa huolissaan siitä, saadaanko suomalaiset talvet säilytettyä tuleville sukupolville. ”Tulisi lajitella jätteitä ja kierrättää ahkerammin”, he muistuttavat.

Myös Kuopion Tammimarkkinoilla torikauppiaana työskentelevä Aki Karvonen pitää lumikinoksia ja kunnon pakkassäitä suuressa arvossa.

– Talvi on ihanaa aikaa. Vaatteilla voi säädellä lämpöään paljonkin. Ilmaston lämpenemisen torjumiseksi voitaisiin miettiä vähän tarkemmin omaa kulutusta ja sitä, tarvitseeko aina saada uutta, hän kommentoi.


"Ilmastonmuutoksen torjumiseksi meidän kaikkien olisi hyvä miettiä vähän tarkemmin omaa kulutusta ja sitä, tarvitseeko aina saada uutta", Aki Karvonen kommentoi.

Karvalakkiheimon arvot toteutuvat myös Kuopion kaupungin strategiassa, jonka päätavoitteisiin kuuluvat Kuopion ja kuopiolaisten hyvinvointi sekä resurssiviisaus.

Jokainen voi liittyä karvalakkiheimoon. Lisätietoa tarinasta karvalakkikauden takana: www.kuopio.fi/karvalakki. Sivulta löydät myös osallistumisohjeet karvalakkikauteen.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain