Uutiset Uutiset

Takaisin

#Kpoweek 16.-22.11. – tutustu Kuopion tämän viikon tapahtumatarjontaan

Seuraa viikottain ilmestyvää #Kpoweek-tapahtumakoostettamme, niin pysyt kärryillä Kuopion tapahtumatarjonnasta. #Kpoweek-tapahtumakoosteen löydät viikottain myös Kuopion kaupungin Facebook- ja Instagam-tileiltä.

Tällä viikolla Kuopiossa avautuu useampikin uusi näyttely. Lisäksi pääsemme nauttimaan klassisesta musiikista ja Kirjakantti-kirjallisuustapahtuman annista.  Valoa pimenevään syksyyn tuovat #Pyöräilytalvi ja viikonlopun valotaideteos satamassa.

Kuopiolaisen Mauno Hämäläisen Tekijät-valokuvanäyttely

Kaupunginkirjaston näyttelytila 16.–21.11.100 kuvaa kuopiolaisesta vaatetusteollisuudesta ja sen työntekijöistä 1960–90-luvuilta sekä Urkki Keinäsen Kuopion Vaatettajat -kirjan esittely.

Lisätietoa menoinfosta.

Studia Generalia: Annikka Konttori-Gustafsson – Ingeborg Hymander

Kuopion kaupungintalon juhlasali 17.11. klo 19–20.30

Annikka Konttori-Gustafssonin luennon aiheena on Ingeborg Hymander – suomalaisen pianopedagogiikan uranuurtaja. Luentokonsertissa kuullaan Agnes Tschetschulinin, Joachim Raffin, Selim Palmgrenin Erkki Melartinin ja Helvi Leiviskän sävellyksiä.

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulla.

Keskiviikkoklassikot 18.11.

Kamarimusiikkisali, Kuopion MusiikkikeskusKeskiviikkoklassikoissa kuullaan Savonia-ammattikorkeakoulun, Sibelius-Akatemian Kuopion yksikön ja Kuopion konservatorion musiikinopiskelijoiden klassisen musiikin tulkintoja. Varaathan paikkasi etukäteen: terhi.rissanen@savonia.fi

Vapaa pääsy, katso myös tulevat keskiviikot!

Lisätieto Facebook-tapahtumassa.

#Pyöräilytalvi Kuopio 17.11.

Niiralankatu (Kuopion kaupunginteatterin kulma)

Talvi tulee ja pyöräily jatkuu! Pyöräilytalvi -tapahtuma ja Ilmasto-olkkarin ulkolämpiö teatteriaukiolla klo 15-16.30. Valtakunnallinen #Pyöräilytalvi-kampanja 16.–20.11.2020 muistuttaa, ettei pyöräily talvellakaan ole mitenkään erikoista tai vaativaa. Tavataan luomuglögin äärellä, näytään toisille valoina pimeässä!

Lisätietoa tapahtuman Facebook-sivulla.


Kuopion korttelimuseon uudet näyttelyt avautuvat 20.11.2020!

Muotoilun talonpojat – muotoiluakatemian oppilasnäyttely


Muotoiluakatemian syksyn opetusryhmät ovat tutustuneet suomalaiseen talonpoikaiskulttuuriin suunnittelemalla ja valmistamalla käytännönläheisiä tuotteita.
 

Lue minut -kiertonäyttely
Lue minut -kiertonäyttely on oodi kirjoille, tarinoille ja inspiroitumiselle. 7–14 vuotiaille suunnattu toiminnallinen näyttely perustuu kuvittaja Sanna Pelliccionin ideoimaan samannimiseen kirjaan, jonka kuvituksiin Siri Kolu on tehnyt tekstit ja inspiraatiotehtävät sanataideharjoituksineen.

Lue lisää korttelimuseon verkkosivuilta.

Kirjakantti-kirjallisuustapahtuma 20.–21.11.


Vuoden 2020 teema Rajoilla käsittelee kirjoittamisen, kielien ja kulttuurien rajoja sekä rajojen ylittämistä niin kirjallisesti kuin kansainvälisestikin. Päätapahtuma järjestetään verkossa!

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.


Kirjakantin perhepäivä: Lena Frölander-Ulfin mystinen metsämiljöö kutsuu 21.11. öiseen seikkailuun!


Minä, Muru ja metsä -teos astuu ulos kansistaan Kuopion pääkirjaston lastenosastolla lauantaina, jonka jälkeen elämyksellisessä tilassa voi seikkailla, viipyillä tai piipahtaa omatoimisesti aina vuoden loppuun saakka. KAUK-tilassa voi vaikuttua myös kuvataiteilija Riikka Viinikanojan tilausteoksesta, sekä muusikko Antti Raekallion ääni-installaatiosta.

Poetry Slam Kuopio 21.11. Ravintola Malja


Runopuulaakissa pelataan kansainvälisillä Poetry Slam -säännöillä, aivan kuten Suomen ensimmäisissä slameissä, jotka kisattiin Kuopiossa 20 vuotta sitten.

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa

Valoteos kertoo tarinaa

KASVU-valotaideteos 20.-22.11.
SOK-talo, Minna Canthin katu 4

Valoteos ilmentää kasvua versoista aina muodostuviin hedelmiin ja niiden putoamiseen. Samalla esitetään vuodenaikojen vaihtelu, sadonkorjuu ja luonnon katoavaisuus, mutta myös sen uusiutuvuus. Uusi kevät tuo uuden kasvun. Toivoa on vielä. Teos on esittävä ja helposti ymmärrettävä. Suuri mittakaava, voimakkaat värit ja kuviot luovat näyttävän teoksen.

Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat valoteoksen osana valaistussuunnittelun koulutusta.

Lisätietoa Facebook-tapahtumassa.

 
Lisää tapahtumia löydät myös Savon Sanomien menoinfosta.
 

Muistathan tapahtumiin tullessasi noudattaa seuraavia ohjeita:  

  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.  
  • Yski hihaan tai nenäliinaan 
  • Pidä 1-2 metrin turvavälit.  
  • Käytäthän kasvomaskia tapahtumiin ja yleisötilaisuuksiin osallistuessasi
  • Jos saat oireita, pysy kotona ja hakeudu testiin 
  • Lataa ja käytä Koronavilkkua