Uutiset Uutiset

Takaisin

4000 osallistujan Voimistelupäivät ja Lumo-tapahtuma siirtyvät vuodelle 2024

Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuma siirtyvät vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi kesäkuulta 2021 vuoteen 2024. Järjestävänä seurana toimii tällöinkin Kuopion Reippaan Voimistelijat.Voimistelupäivät ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuma oli tarkoitus järjestää Kuopiossa 11.–13.6.2021. Tapahtuma olisi koonnut jopa 4000 osallistujaa ympäri Suomen aina lapsista ikääntyneisiin kilpailemaan ja esittelemään voimistelun ja tanssin. Nykyisessä koronavirustilanteessa Voimistelupäivien ja Voimistelun ja tanssin Lumo -tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ja terveysturvallisesti ei kuitenkaan olisi ollut mahdollista, minkä vuoksi Suomen Voimisteluliitto ja järjestävä seura Kuopion Reippaan Voimistelijat tekivät yhteispäätöksen siirtää tapahtuma kesälle 2024.

”Peruutusten ja siirtojen tekeminen on aina harmillista, mutta terveysturvallisuus ja vastuullinen toiminta ovat etusijalla. Tällaisen tapahtuman järjestäminen vaatii paljon työtä järjestävältä seuralta. Siksi on hienoa, että seura lähtee järjestämään tapahtumaa ja pääsemme näkemään Voimistelupäivät ja Lumo-tapahtuman Kuopiossa 2024”, kertoo Suomen Voimisteluliiton toiminnanjohtaja Maria Laakso.

”Tapahtuma myönnettiin seurallemme syksyllä 2017 ja siitä asti olemme rakentaneet tätä suurtapahtumaa Kuopioon. Järjestelyissä on ollut mukana suuri joukko toimijoita; työntekijöitämme, seuramme vapaaehtoisia paikallisia yrityksiä sekä Kuopion kaupunki. Haluan kiittää kaikkia näitä tahoja suurella sydämellä tehdystä työstä. Suuntaamme nyt yhdessä Suomen Voimisteluliiton ja Kuopion kaupungin kanssa katseet kesään 2024", kertoo Kuopion Reippaan Voimistelijoiden toiminnanjohtaja ja Voimistelupäivien tapahtumapäällikkö Jonna Heikkinen.

”Olemme iloisia, että tapahtuma tullaan edelleen järjestämään Kuopiossa kun se on tulevaisuudessa mahdollista. On hienoa, että alueen toimijat ovat yhdessä rakentamassa tätä suurtapahtumaa. Uskonkin, että vuoden 2024 tapahtumasta tulee ikimuistoinen koko perheen ja koko Kuopion yhteinen liikuntatapahtuma”, lisää Kuopion kaupungin markkinointijohtaja Kirsi Soininen.

Vuosittain järjestettävien Voimistelupäivien tunnelmasta päästään nauttimaan seuraavan kerran Tampereella, kun tapahtuma järjestetään osana Tampere Gymnaestrada -suurtapahtumaa kesäkuussa 2022.