Uutiset Uutiset

Takaisin

5.3.2019 Kohtaamossa: Miten erotat valepoliisin oikeasta?

Miten suojaudut valelaskuilta tai huijausviesteiltä? Ja tiedäthän, että poliisi, pankkivirkailija tai kukaan muukaan ei kysy pankin asiakkaalta verkkopankkitunnuksia puhelimessa? Ei ole koiraa karvoihin katsomista, mutta poliisin pystyt tunnistamaan.

Tule 5.3. klo 10–14 kuulemaan Kohtaamoon Kauppakeskus Apajan alakerrassa, miten voit välttyä joutumasta valepoliisin tai muunlaisten huijareiden uhriksi.

Päivittäin Poliisille tehdään rikosilmoituksia muun muassa internetin erilaisissa kauppa–alustoissa tehdyistä kaupoista, joista ostaja on maksanut myyjälle, mutta myyjä ei ole toimittanut tuotetta ostajalle. Poliiseina esiintyneet miehet ja naiset ovat myös huijanneet puhelimitse tunnuslukuja. Huijaukset ovat kehittyneet ja muuttuneet taidokkaammiksi. Huijatuksi voi joutua kuka tahansa, jos tarkkaavaisuus herpaantuu.

Joka kuukausi turvallisuuteen liittyvä teema

Kohtaamossa Apajan alakerrassa on joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina teemana Turvallisuus-tiistai. Tällöin on esillä ajankohtaisia turvallisuusteemoja, joita esittelemässä on Kuopion monialaisen turvallisuustyöryhmän toimijoita.

Arvomme turvallisuus-tiistai -tapahtumassa kävijöiden kesken kaksi palkintoa.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain