Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

72 tuntia -koulutus 18.2. opastaa, kuinka varautua häiriötilanteisiin omatoimisesti

Miten sinä pärjäisit, jos sähköt ja vesi menisivät poikki kolmeksi vuorokaudeksi?

Kuopion kansalaisopistolla (Puistokatu 20, 1. krs, B-käytävä, B059 opistosali) 18.2.2020 klo 17.30–19 järjestettävä 72 tuntia -koulutus kertaa perusasiat kodin turvallisuudesta sekä opastaa, kuinka varautua omatoimisesti häiriötilanteisiin ja selvitä niissä kotona 72 ajan.
 

Tilaisuus on maksuton ja mukaan ovat tervetulleita kaikki, joita kiinnostavat turvallisuusasiat ja varautuminen. Tervetuloa keskustelemaan siitä, mitä kaikkea kotona olisi hyvä olla ja mitä jokaisin olisi hyvä osata siltä varalta, että esimerkiksi myrsky katkaisisi sähköt muutamaksi vuorokaudeksi!

Kouluttajana toimii Kuopion kaupungin turvallisuuspäällikkö Petri Huttunen. Tilaisuuden järjestelyistä vastaa Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ry.

72 tuntia

72 tuntia on viranomaisten ja järjestöjen laatima varautumissuositus kotitalouksille. Esimerkiksi pitkittynyt sähkö- tai vesikatko voi aiheuttaa tilanteen, jonka takia yhteiskunnan tarjoamat palvelut häiriintyvät tai jopa keskeytyvät. Kodeissa tulisi varautua pärjäämään itsenäisesti ainakin kolme vuorokautta häiriötilanteen sattuessa.

Kotitalouksien varautumisen merkitys on suuri apu yhteiskunnalle ja ennen kaikkea ihmiselle itselleen. Siksi jokaisen kannattaa varautua häiriötilanteisiin.

Lisätietoja Pohjois-Savon Pelastusalan Liitto ry:n verkkosivuilta sekä 72 tuntia koulutuksen sivuilta.