Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Ainu-stipendi Kuopioon monikulttuurisen perhevalmennuksen kehittäjille

Odottavien ja lapsiperheiden parissa tapahtuvan terveydenhoitajatyön tukemiseksi ja kehittämiseksi jaetaan vuosittain valtakunnallinen Ainu-stipendi. Tänä vuonna  palkittiin terveydenhoitajat Niina Happonen ja Pauliina Rissanen, jotka ovat kehittäneet ja järjestäneet Kuopion kaupungin äitiysneuvolassa englanninkielistä, pienryhmissä toteutettavaa perhevalmennusta maahanmuuttajaperheille.

Tänä vuonna valtakunnallisen Ainu-stipendin saivat Kuopion kaupungin terveydenhoitajat Niina Happonen ja Pauliina Rissanen. Kuva: Arttu Littow

Happonen ja Rissanen ovat tehneet suomalaista neuvolajärjestelmää, neuvoloiden yhteistyötahoja ja koko terveydenhuollon palvelujärjestelmää tutuksi lasta odottaville maahanmuuttajaperheille ja edistäneet merkittävällä tavalla maahanmuuttajaperheiden kotoutumista ja sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaan. Lisäksi he ovat tuottaneet kattavan englanninkielisen tietopaketin valmennukseen osallistuville perheille.

Ainu-stipendin saajat julkistettiin Terveydenhoitajapäivillä 14. maaliskuuta 2019 Rovaniemellä. Valinnan tekee Suomen Terveydenhoitajaliiton työvaliokunta.

Lue Suomen Terveydenhoitajaliiton tiedote.

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain