Uutiset Uutiset

Takaisin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Päivitetty 14.3.2020

Kuopion kaupungin verkkosivulle on koottu ajankohtaista tietoa koronaviruksesta. Sivulla on tietoa, miten toimia, jos epäilee saaneensa tartunnan sekä käsienpesu- ja yskimisohjeet. Sivuilta löytyy myös kootusti tieto, mitä muutoksia koronavirustilanne tuo kaupungin palveluihin.

Lue lisää: Tietoa koronaviruksesta

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuihin kannattaa tutustua. THL:n sivuilta löydät muun muassa ajankohtaista tietoa koronaviruksesta, ohjeita epidemia-alueilla matkustaville ja Suomeen saapuville matkustajille sekä ohjeita oikeaoppiseen yskimiseen ja käsienpesuun.  

THL on luopunut 12.3. termin epidemia-alue käyttämisestä, koska koronaviruksen epidemiatilanne on muuttunut nopeasti, joten maiden ja alueiden luokittelusta epidemia-alueeksi luovutaan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa.

Lue lisää: Ajankohtaista koronaviruksesta (Linkki THL-verkkosivuille)

Miten toimit, jos epäilet saaneesi tartunnan?

Ota terveyspalveluihin aina ensin yhteyttä puhelimitse. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. Älä hakeudu hoitoon ennen soittamista.

Virka-aikana ota yhteyttä omalle terveysasemallesi soittamalla ajanvaraukseen:
Kiireellinen hoito ja päivystys > Ajanvaraushaku.

Virka-ajan ulkopuolella soita päivystyksen neuvontanumeroon 116 117.

  • ma-to klo 16–22
  • pe 15–22
  • viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 8–22.


THL päivitti koronavirukseen liittyvät kansalliset toimenpideohjeet 12.3. klo 20.50. Koronavirustestauksessa keskitytään jatkossa ryhmiin, joiden tartuntojen selvittäminen on kriittisintä. Päivystysapuun tai terveydenhuollon yksiköihin tulee olla yhteydessä ainoastaan, jos vointi on sellainen, että kotihoito-ohjeilla ei pärjää. Jatkossa koronavirusnäytteitä ei oteta matkailuun liittyen.

Lue lisää: Kaikkia koronavirusepäilyjä ei enää testata