Uutiset Uutiset

Takaisin

Akatemian kautta festarilavalle

Kuopiolainen Fourth Halo -bändi tekee bändikämpillään viimeisiä viilauksia biiseihin. Jännittävä hetki lähestyy, kun ryhmä pääsee esiintymään Väinölänniemen uimarannan tuntumassa, Kuopiorockin Väinö stagella perjantaina 29.7.2022.

”Kyllähän se vähän jännittää, mutta hyvällä tavalla! Tämä on suurin tapahtuma, jossa meidän bändi on koskaan päässyt esiintymään”, kertoo bändin basisti Simeoni Julkunen innoissaan.

Upean festarikeikan bändille mahdollistaa Kuopio Rock Academy, joka on eräänlaista harrastustoimintaa tukevaa ja ennaltaehkäisevää nuorisotyötä. Rock Academyn avulla aloittelevat muusikot voivat kehittyä jopa musiikin ammattilaisiksi asti. Nuorten bändit saavat akatemian kautta opastusta kaikessa mahdollisessa - musiikkibisneksen koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin sekä työllistymiseen.

”Rock Academyssä pyritään hiomaan raakileesta timantti bändin resurssien puitteissa, ja haetaan sitä omaa tyyliä, niin musiikillisesti kuin visuaalisestikin”, avaa Kuopio Rock Academyn toiminnasta vastaava nuorisonohjaaja, rokkikonkari Sakari Hietala.


Kuopio Rock Academyn toiminnasta vastaava nuorisonohjaaja 
Sakari Hietala


Bändit saavat mahdollisuuden tehdä keikkoja, äänityksiä ja musiikkivideoita. Jokaisen valmennuksessa olevan yhtyeen tai artistin tavoite kaksivuotiskaudella, on saada tuotettua vähintään yksi ammattilaistasoinen äänite ja sen kruunaava video. Toiminta on bändeille maksutonta. Nimestään huolimatta Rock Academy on tarkoitettu minkä tahansa musiikkigenren bändeille, jonka jäsenet ovat alle 29-vuotiaita.

”Kuopiossa Rock Academy -hanke käynnistyi täydellä teholla vuoden 2019 alussa, ensin OKM:n rahoituksella ja nykyisin osana Kuopion kaupungin Nuorisopalveluiden toimintaa. Akatemian toiminnassa on tällä hetkellä mukana kahdeksan bändiä, joista puolet on varsinaisessa päävalmennuksessa ja puolet on jo suorittaneet kahden vuoden lopputyönsä. Akatemia ei kuitenkaan jätä yhtäkään bändiä oman onnensa nojaan, vaan heidän tukemistaan jatketaan tulevinakin vuosina. Siksi esimerkiksi kaikki kahdeksan yhtyettä esiintyvät tänä viikonloppuna Kuopiorockissa” kertoo Hietala.

Bändit ovat valikoituneet valmennukseen livesoittotaltioinnin, haastattelun ja koesoiton kautta.

”Fourth Halo pääsi mukaan Rock Academy -toimintaan vuoden 2022 alkupuolella. Akatemian ansiosta olemme saaneet mahdollisuuksia esiintyä, työskennellä studiossa ja ottaa jopa promokuvia. Akatemia järjestää myös ”klinikoita”, joissa kokeneet muusikot antavat vinkkejä aloittelijoille. Ja yksi esimerkki Rock Academyn avusta on tietysti tämä keikka – saadaan mahdollisuus soittaa ihmisille, jotka eivät ehkä muuten kuulisi meidän musiikkia”, iloitsee Julkunen.


Fourth Halo. Kuva: Marc Sabat

Yhteistyö Kuopiorockin kanssa aloitettiin heti akatemian alettua keväällä 2019. Koronan takia ensimmäiset Kuopio Rock Academy -bändit saatiin Väinö stagelle esiintymään vasta viime kesänä.

”Jos haluat kuulla uutta kuopiolaista osaamista ja olla tukemassa meidän tulevaisuuden ammattilaisia, niin tule ihmeessä kuuntelemaan ja fanittamaan heitä Väinö Stagelle torstaista lauantaihin”, vinkkaa Hietala.


Lisätietoja: