Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Alueellinen koronakoordinaatioryhmä: Kuopio on nyt leviämisvaiheessa

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueella koronavirustartunnat ovat lisääntyneet lähinnä Kuopiossa opiskelijoiden keskuudessa. Muualla Pohjois-Savossa tartuntoja ei ole juurikaan todettu. Koronakoordinaatioryhmä katsoo, että Kuopiossa ollaan nyt epidemian leviämisvaiheessa. Kokonaistilanne on kuitenkin niin hyvä, että uusia rajoituksia ei tarvita. Sen sijaan suositellaan, että opiskelijat eivät järjestäisi massatapahtumia, joissa koronan tartuntariski on suuri.

Testaaminen kohdistuu ensisijaisesti altistuneiden, rokottamattomien sekä rokottamisen jälkeenkin vakavalle koronavirusinfektiolle alttiiden henkilöiden testaamiseen. Tartunnan jäljityksen tavoitteena on tunnistaa tartunnalle altistuneet rokottamattomat henkilöt mahdollisimman varhain ja keskittyä tilanteisiin, joissa on laaja leviämisriski.

Ryhmä vetoaa ja kannustaa voimakkaasti siihen, että kaikki kaikki ottaisivat koronarokotteen heti, kun siihen on mahdollisuus.

Kuopiossa on voimassa kiihtymisvaiheen maskisuositus (ks. THL: Suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille), jonka mukaisesti maskin käyttöä suositellaan kaikille yli 12-vuotiaille kaikissa oman perheen ulkopuolisissa lähikontakteissa. Tämä koskee myös ulkona järjestettäviä tilaisuuksia, joissa turvavälien pitäminen ei onnistu.

Kuopiossa on voimassa kiihtymisvaiheen etätyösuositus sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen tason ohjeen mukaan.

Katso koronakoordinaatioryhmän tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Lisää tietoa testauksesta, suosituksista ja muista koronaohjeista Kuopion kaupungin Tietoa koronaviruksesta-sivustolta.