Uutiset Uutiset

Takaisin

Anna talven liikuttaa – talviurheilun superviikko Kuopiossa 20.–24.2.

Kuopiossa vietetään tällä viikolla talviliikunnan superviikkoa! Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma kokoaa 20.–23.2. noin 12 000 liikkujaa Kallaveden luonnonjäälle tiukkoihin koululaisluisteluihin, nastapyöräilyyn, tiukkoihin luistelukisoihin ja tunnelmalliseen kuutamoluisteluun. Puijolla hiihdetään nuorten Suomen mestaruushiihdot 22.–24.2. Lisäksi Kuopion Palomiesurheilijat ry järjestää 20.–23.2. Kuopiossa ja Tahkolla palomiesten, poliisien ja ensihoitajien ensimmäiset Euroopan mestaruus -talvikilpailut.

Finland Ice Marathon Kallaveden luonnonjäällä 20.–23.2.

Finland Ice Marathon on yksi Suomen vanhimmista ja tunnetuimmista luonnonjäällä järjestettävistä luistelutapahtumista. 36. kerran järjestettävän Finland Ice Marathonin keskuspaikka on Kuopion matkustajasatama, jossa sijaitsee kisakeskus monipuolisine oheispalveluineen.


Finland Ice Marathon alkaa keskiviikkona 20.2. koululaisluisteluilla, joissa tuhannet kuopiolaisoppilaat liukuvat Kallaveden jäällä.

Tapahtuma alkaa koululaisluisteluilla keskiviikkona 20.2. koululaisluisteluilla ja koko perheen luisteluiltamalla. Perjantaiaamupäivästä 22.2. kilpaillaan nastapyöräilyssä, ja perjantai-iltana klo 18 alkaen taas päästään tunnelmoimaan kuutamoluistelussa jätkänkynttilävalaistuksessa. Lauantaina 23.2. ohjelmassa on luistelun ja potkukelkkailun kilpailutapahtumat.


Perjantainailtana 22.2. Finland Ice Marathonilla tunnelmoidaan kuutamoluistelulla jätkänkynttilävalaistuksessa.

Ennakkoilmoittautuminen kilpamatkoille 21.2. klo 16 mennessä nettilomakkeella: www.finlandicemarathon.com/ilmoittautuminen/. Jälki-ilmoittautuminen paikan päällä tapahtuman kisakansliassa 22.–23.2.2019.

Tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumisohjeet sekä oheistapahtumat, majoitus ynnä muut lisätiedot sekä mahdolliset muutokset Finland Ice Marathonin verkkosivuilla: www.finlandicemarathon.com/

Nuorten Suomen mestaruushiihdot Puijolla 22.–24.2.

17–23 -vuotiaat miehet ja naiset kilpailevat perjantaista sunnuntaihin 22.–24.2. Suomen mestaruustason hiihtokilpailuissa Puijolla.  Tapahtuman kummeina toimivat Iivo Niskanen ja Perttu Hyvärinen.

Lisätietoja ja alustava kilpailuaikataulu: www.hiihtoliitto.fi/nuorten-sm-hiihdot/

European Winter Games 2019 Kuopiossa ja Tahkolla 20.–23.2.

Kuopion Palomiesurheilijat tuo Kuopioon ja Tahkolle 20.–23.2. palomiesten, poliisien ja ensihoitajien ensimmäiset EM-talvikilpailut. Kilpailun lajeina ovat maastohiihto, luistelu sekä jääkiekko. Kilpailun järjestelyissä on tehty yhteistyötä lajien kuopiolaisten erikoisseurojen kanssa.

Lisätietoa: www.europeanwintergames.com

Hiihtäminen Puijolla talvitapahtumien aikaan

Puijon ladut ovat talvitapahtumien aikaan 21.2.–24.2. vain osittain käytössä, joten suosittelemme käyttämään tuolloin Kuopion latuverkoston muita latuja. Lue lisää viikon 7 ulkoliikuntatiedotteesta: www.kuopio.fi/-/viikon-7-lopun-ulkoliikuntatiedote

Karvalakkikausi on osa talviurheilun superviikkoa – muistuttaa siitä, että talvia halutaan vaalia myös tuleville sukupolville

Lumien tullen Kuopio muuttuu yhdeksi suureksi, luonnon omaksi talviliikuntapaikaksi. Alkava viikko tulee Kuopiossa olemaan oikea talviurheilun huipentuma. Kuopiossa on perinteisestikin ollut runsas talvitapahtumien tarjonta.

Talviset tapahtumat ja talviurheilu ovat tärkeä osa kuopiolaisuutta ja kuopiolaista identiteettiä. Kuopiossa halutaan säilyttää talvet talvina, jotta saataisiin nauttia näistä hienoista tapahtumista tulevaisuudessakin.

Sen vuoksi Kuopion Tammimarkkinoista alkanut karvalakkikausi halutaan liittää myös osaksi tulevaa talviurheilun superviikkoa Kuopiossa ja pitää näin ilmastokeskustelua yllä sekä haastaa ihmisiä pohtimaan ratkaisuja ilmastonmuutokseen. Lue lisää: www.kuopio.fi/karvalakki

Tule mukaan ja anna talven liikuttaa!


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain