Uutiset Uutiset

Takaisin

ANTI-festivaali 10.–15.9. tuo Live Art -taiteen huiput Kuopioon

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään 10.-15.9.2019 Kuopiossa jo 18. kerran. Festivaali houkuttelee Kuopioon jälleen suuren joukon kansainvälisesti menestyneitä, palkittuja taiteilijoita sekä myös kotimaan kiinnostavimpia esitystaiteen tekijöitä.

ANTI-festivaalin vuoden 2019 teemana on kuolema. Festivaalin ohjelmisto tarkastelee erilaisia kuoleman toisintoja ja pyrkii avaamaan ajattelua suhteestamme kuolemaan sekä moniin sitä ympäröiviin ilmiöihin. Ideat kuolevat, aikakaudet loppuvat, materiaalit vanhentuvat, esineet rikkoutuvat, teknologia korvaa itsensä, paikkoja hylätään, luonto tuhoutuu, sosiaaliset ja poliittiset ideologiat kaatuvat, ja kasvi-, eläin- ja ihmiselämä on rajallinen.

Aihetta käsitellään myös 11.9. yhteistyössä kukka- ja hautauspalvelu Rosannan kanssa järjestettävässä Kuoleman kahvilassa, jossa kokoonnutaan yhteen juomaan kahvia, syömään kakkua ja keskustelemaan avoimesti kuolemasta turvallisessa ja viihtyisässä, toisia kunnioittavassa ilmapiirissä. Ideana on tehdä kuolemasta puhumisesta helpompaa ja luonnollisempaa nyky-yhteiskunnassa. Lisätietoa Facebook-tapahtumassa: www.facebook.com/events/1274003079429420/

ANTI Festival International Prize for Live Art -voittajaehdokkaat nähdään osana festivaaliohjelmistoa

Festivaaliviikolla jaetaan myös yksi maailman kiinnostavimmista kulttuuripalkinnoista, ANTI Festival International Prize for Live Art. Voittajaehdokkaiden teokset esitetään nyt, ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa, osana festivaaliohjelmistoa. Lisätietoa: http://antifestival.com/live-art-prize/

Future DiverCities -taiteilijalaboratorio 3.–15.9.2019

Taiteellisen ohjelmiston lisäksi festivaaliviikolla on tarjolla myös useita keskustelutilaisuuksia sekä jo neljättä kertaa järjestettävä Future DiverCities Lab -taiteilijalaboratorio 3.–15.9.2019. Labia varten toteutetaan pop-up -tilana urbaani olohuone Kuopion kaupungin keskustaan H-Talon tyhjään liiketilaan. Tilassa ihmiset voivat tavata toisiaan, olla yhdessä ja keskustella. Tilaan ovat tervetulleita niin yleisö, festivaalin taiteilijat kuin muut paikalliset taiteilijatkin.

Vuoden 2019 Lab-taiteilijat ovat Kattrin Deufert (DE), Kim Modig (FI), Lara Thoms (AU) ja Martin Finnland (AT). ANTI-festivaali fasilitoi Labin yhteistyössä The Map Consortiumin (UK) ja paikallisten taiteilijoiden, Veera Launosen ja Lauri Hein kanssa.

Lab -tila The End on avoinna yleisölle 3.–14.9. klo 13.00–17.30
Osoite: Haapaniemenkatu 20, Kuopio

ANTI-festivaalin teokset ja tapahtumat ovat yleisölle ilmaisia, mutta osaan teoksista täytyy varata paikka. Tutustu varauksen vaativiin teoksiin ja varaa paikkasi ANTI-festivaalin verkkosivuilla.

Festivaalin koko ohjelman löydät osoitteessa: http://antifestival.com/ohjelmisto/.

Liity myös Facebook-tapahtumaan pysyäksesi mukana ajankohtaisimmissa festivaaliuutisissa.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain