Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

ANTI-festivaali jälleen Kuopiossa 13.–18.9.2022

– ANTI-festivaalilla eletään nyt muutosten vuotta. Siinä missä festivaali itsekin etsii omaa uutta uomaansa – joskin aina uomista villisti rönsyillen – myös tämän vuoden festivaaliteoksissa ollaan matkalla. Useissa teoksissa tutkitaan myös yhteyksiä eri aikakausien välillä ja etsitään kollektiivisten rituaalien kautta asioita, joihin on vielä mahdollista – tai aivan mahdotonta – uskoa ja sitoutua kriisien varjostamassa maailmassa, festivaalin johtava kuraattori Elisa Itkonen kertoo.

Monia festivaalitaiteilijoita yhdistää halu katsoa ihmiskeskeisen maailmankuvamme ohi ja antautua yhteyteen kasvien ja muun ei-inhimillisen kanssa. Pääsemme myös kartoittamaan tapahtumakaupunkimme merkityksellisiä paikkoja ja unelmoimaan tulevaisuuden Kuopiota, ja perustamme kaupungin keskustaan tilan, jonne kuka tahansa voi tulla tutkimaan pukeutumiseen liittyviä sosiaalisia ja kehollisia merkityksiä, ompelemaan, neulomaan, keskustelemaan ja oleilemaan.

Ohjelmisto koostuu kansainvälisten ja kotimaisten taiteilijoiden ajankohtaisista teoksista, joita yleisö pääsee kokemaan maksutta ympäri Kuopion kaupunkia. Festivaaliviikko huipentuu jälleen ANTI Festival International Prize for Live Art -palkinnon jakamiseen. Vuoden 2022 ehdokaslista ja Shortlist LIVE! -ohjelmistokokonaisuus julkaistaan myöhemmin keväällä. Festivaalilla pääsee kokemaan myös viime vuosien palkinnon voittajien teokset.

ANTI-festivaali järjestetään vuosittain Kuopiossa, nyt jo 21:stä kertaa. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja - koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä. ANTI-festivaalin esityksiin on aina vapaa pääsy.

Paikkavaraus esityksiin käynnistyy elokuussa. Katso jo nyt julkistettua ohjelmistoa:
https://antifestival.com/ohjelmisto22/