Uutiset Uutiset

Takaisin

ANTI-festivaali Kuopiossa 14.-19.9.2021

ANTI – Contemporary Art Festival järjestetään jo 20. kerran Kuopiossa 14.–19.9.2021. Festivaali osallistuu tuttuun tapaan monenlaisiin ajankohtaisiin keskusteluihin ja ravistelee käsityksiämme ihmisestä, yhteiskunnasta ja taiteesta.

Tämänhetkisessä haastavassa tilanteessa on aika kääntyä ANTI-festivaalin ydinajatuksen puoleen; festivaali on yleisölle maksuton, ilmainen lahja. Festivaali juhlii kahtakymmentä toimintavuottaan pohtimalla festivaalin perusperiaatetta – antamista, antamiseen osallistumista.

Festivaalin 20-vuotiseen historiaan voi tutustua ANTIVERSARY 20 -näyttelyn kautta Kantissa tai verkossa


ANTI-festivaali lähti aikanaan liikkeelle projektiluontoisena tapahtumana, ja nyt se on juurtunut jokavuotiseksi tapahtumaksi osaksi kuopiolaista kaupunkikulttuuria. ANTI:n historiaan voi tutustua Tiedon ja tarinoiden korttelissa Kantissa ja verkossa nähtävillä olevan ANTIVERSARY 20 -näyttelyn kautta, jossa esitellään Pekka Mäkisen valokuvaamaa ja Kim Saarisen videokuvaamaa materiaalia festivaalista 20 vuoden ajalta.

ANTI-teoksiin voi törmätä yllättävissäkin paikoissa


ANTI keskittyy järjestämään esityksiä paikoissa, jotka eivät tavallisesti ole kulttuurin tai taiteen käytössä. Itkosen mukaan ANTI-festivaalin idea pohjautuu siihen, että taide ja esitykset levittäytyvät festivaalin aikana museoista ja kulttuuritiloista kadulle ja muihin julkisiin tiloihin kaikkien nähtäväksi.

Wauhaus-kollektiivin Suurenmoinen sotku -teos esimerkiksi sijoittuu Itä-Suomen suurimmalle Jätekukon jätekeskukselle. Wauhausin esitys mukautuu teemaltaan ja muodoltaan esitysympäristöönsä. Lisäksi se kommentoi ympäristöä, jossa esitys tapahtuu.

Mitä, missä milloin?

Koko festivaaliohjelmisto on yleisölle maksuton, mutta paikkavarauksia vaaditaan useisiin esityksiin ja työpajoihin.

Tutustu avajaispäivän ja koko viikon 14.-19.9.2021 maksuttomiin tapahtumiin festivaalin ohjelmistosivulla.  

Festivaalin kartta- ja aikatauluesitteestä saa kätevästi selville mitä tapahtuu, missä ja milloin. Lataa esite: ANTI-2021-Schedule-Map.pdf (antifestival.com) Painettuja karttoja saa maksutta festivaali-infoista, jotka sijaitsevat Kantissa (Museokatu 1) ja kauppatorin lasikontissa.

Huomioithan koronaturvallisuuden

Järjestäjien ja taiteilijoiden lisäksi jokainen yleisön jäsen on rakentamassa onnistunutta ja turvallista festivaalikokemusta kaikille osallistujille. Tutustu tarkemmin festivaalin turvallisuusjärjestelyihin festivaalin verkkosivuilla.

Lue myös Kohtaamisia-verkkolehdessä julkaistu juttu ANTI-festivaalista.