Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Askarruttaako alkoholi, pohditko päihteitten käyttöä?

Terve Kuopio-kioskissa Kauppakeskus Apajassa on 18.6.2018 alkaen päihderiippuvuuteen liittyvää kokemustietoa ja keskustelua kokemusasiantuntijan vastaanotolla.

Vastaanottoajat ovat läpi kesän aina lokakuulle asti maanantaisin klo 12-15 ja perjantaisin klo 12-14. Heinäkuussa tapaamiset ovat Kohtaamossa Terve Kuopio Kioskin naapurissa, kun kioski on suljettuna.

- Haluamme tarjota ihmisille paikan ja mahdollisuuden tulla juttelemaan päihteiden käyttöön liittyvistä mieltä askarruttavista asioista helposti ja ihan nimettömästi, kertoo koulutettu kokemusasiantuntija Teppo Uotinen.

Vastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta ja jos jonoja ei ole, juttusille pääse heti. 

- Keskusteluille ei ole määritelty erityisiä tavoitteita, mutta tilanteen mukaan mietitään yhdessä polkuja myös tulevaan.

Toiminta käynnistyy osana Kuopion kaupungin perusturvan palvelualueen Asunnottomuuden ennaltaehkäisyn kuntastrategiat -hanketta, joka osaltaan pyrkii tekemään kokemusasiantuntijuutta tunnetuksi täydentävänä palvelumuotona.

-­­ Teema ja aihepiiri kokemusasiantuntijan vastaanotolla on päihteet ja riippuvuudet.

Keskusteluissa nousee esiin varmaan muitakin asioita, kuten esimerkiksi taloudellinen tilanne, asuminen ja muut päihteidenkäytön vaikutukset ihmisen elämäntilanteeseen.

- Kyse ei ole terapiasta eikä hoitosuhteesta vaan mahdollisuudesta keskustella päihdeasioista joko omasta näkökulmasta tai ymmärryksen lisäämisestä jonkun toisen ihmisen ongelman ymmärtämiseksi.


Lisätietoja: Projektityöntekijä Teppo Uotinen, 044 718 3965, teppo.uotinen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain