Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Sumun poisto – Design Week Kuopio 23. - 29.4.

Kuopiossa käynnistyy maanantaina 23.4.2018 muotoilun tapahtuma Design Week Kuopio, jonka teemana on Sumun poisto.


Muotoiluakatemian Värilaboratorio. Kuva Design Week Kuopio

Kolmatta kertaa järjestettävä Design Week Kuopio on Itä-Suomen Muoto ry:n kärkihanke alueen muotoilun ja sen elinvoimaisuuden edistämiseksi. Tavoitteena on tehdä muotoilua näkyväksi sekä tuoda tekijöitä yhteen uuden yhteistyön synnyttämiseksi.

– Tänä vuonna uutta yhteistyötä näemme esimerkiksi maakuntarajat ylittävässä Puijon 3D -visualisointi -yritysyhteistyössä ja ruokanautinnon ja lasimuotoilun yhdistävässä Sumunpoisto-catering @ Lasilinkki –tapahtumassa, kertoo tapahtumatuottaja Maiju Pääkkönen.

– Olemme lisänneet myös yhdistysten välistä yhteistyötä ja saimme aikaan sitä myös yritysten ja yhdistysten välille. Sen myötä saamme mm. katutaidetta keskustaan Urbaani Virta -tapahtumassa sekä tuotua Kuopioon muualla jo tutuksi tulleen Drink & Draw -konseptin.  Alueen kehitystä tukevan tulevaisuuden tapahtumakonseptin suuntaviivoja hahmotellaan  Pre Design Triennale Kuopio –tapahtumassa.

Sumun poisto! -konferenssi Finnkino Scalassa

Design Weekin tämän vuoden teemana on Sumun poisto. Teema kiteytyy viikon päätapahtumassa Sumun Poisto! -konferenssissa, joka järjestetään Finnkino Scalassa 25.4.–26.4. Konferenssi kokoaa yhteen luovan alan yrittäjät ja tekijät talouden ja rahoituksen teemojen äärelle.

-Tämä on harvinaisen kattava paketti luovan alan tekijöille tällä alueella, tiedossa on hyvin mielenkiintoisia puhujia läheltä ja kaukaa, kertoo apulaistuottaja Sonja lehtomäki.

Osallistu yritysvierailuihin tai työpajoihin

Muotoilun viikon aikana on tarjolla paljon tapahtumia eri kategorioissa.

-Muotoilua tehdään näkyväksi esimerkiksi antamalla yleisölle mahdollisuus tutustua alan tekijöihin työympäristöissään yritysvierailujen myötä tai konkreettisemmin erilaisissa työpajoissa. Suosittelen kaikkia tutustumaan ohjelmaan, sieltä löytyy tapahtumia niin ammattilaisille kuin muotoilusta muuten kiinnostuneille tai sen vaikuttavuuteen vasta heränneille, sanoo Maiju Pääkkönen.

Puistokartanolla järjestetään perjantaina  Sumun poisto -työpajoja, joissa tarjolla on käytännönläheistä tietoutta, apua ja näkökulmia yrittäjyyden tueksi.

Katso Design Week Kuopion ohjelma https://dwk.fi/