Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston puolesta lauantaina 28.3.2020

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina 28.3.2020 kello 20.30 - 21.30. Tapahtuman aikana tuodaan esille ilmastotoimien tärkeyttä sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista. Kuopion kaupunki haastaa kaikki yrittäjät ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Osallistumisesta kannattaa ilmoittaa kampanjasivustolle.

Kuopion kaupunki sammuttaa jälleen julkisivu- ja ikkunavalaistuksen kaupungintalolta, kauppahallista, Lyseon lukiosta ja pääkirjastolta. Kuopion kaupunki osallistuu kampanjaan jo yhdeksättä kertaa.

Kuopion kaupunki haastaa myös kaikki yrittäjät ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa. Tapahtumailtana voi myös järjestää kynttiläillallisen tai kasvisruokapäivän ja ilmoittaa siitä kampanjan nettisivuilla. Ideoita ja ohjeita löytyy kampanjan sivustolta https://wwf.fi/earthhour

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille. Tapahtuman teemana on Suomessa maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne.

#EarthHourSuomi #EarthHourKuopio

Lisätietoja:
Ympäristöasiantuntija Minna Kuuluvainen, minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, 044 718 2148
Energianeuvoja Mari Turunen, mari.turunen(a)kuopio.fi, 044 718 2870


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain