Uutiset Uutiset

Takaisin

Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston puolesta lauantaina 30.3.2019

Maailman suurinta ilmastotapahtumaa vietetään lauantaina 30.3.2019 kello 20.30-21.30. Tapahtuman aikana tuodaan esille ilmastotoimien tärkeyttä sammuttamalla turhat valot sisä- ja ulkotiloista.

Kuopiossa julkisivu- ja ikkunavalaistus pimenee kaupungintalolta, Kuopion museosta, kauppahallista, Lyseon lukiosta, Kuopion taidemuseolta, Puijon Tornista ja Itä-Suomen yliopiston kampukselta. Myös kauppakeskukset Aapeli, Vihtori, H-talo, Matkus ja Ikea sammuttavat valojaan. Kuopion Huuhanmäen tähtitornilla järjestetään tähtinäytös sään salliessa. Kuopion Steinerkoululla vietetään kasvisruokaviikkoa.

Myös useissa ravintoloissa ja hotelleissa ympäri Pohjois-Savoa vietetään illallista kynttilänvalossa ja hämärävalaistuksessa. Kuopion ravintoloista ainakin Blocco, Isä Camillo, Musta Lammas, Pannuhuone Gust Ranin ja PeeÄssän ravintolat ovat ilmoittautuneet mukaan. Myös Scandicin Kuopion hotellit ja PeeÄssän hotellit ovat mukana tapahtumassa.

Illan tapahtumista löytyy tietoa myös kampanjan sivuilta www.earthhour.fi/tapahtumat   

Jokainen voi osallistua ilmastotapahtumaan – liity mukaan maailman suurimpaan kynttiläillalliseen

Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, jossa ihmiset ympäri maapalloa sammuttavat tarpeettomat valonsa tunnin ajaksi. Kampanjan tarkoitus on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille. Tapahtuman teemana on maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä – saman verran kuin liikenne.

Iisalmen, Kuopion ja Varkauden kaupungit sekä Siilinjärven ja Joroisten kunnat sammuttavat julkisten rakennusten julkisivuvalaistusta tunnin ajaksi ja haastavat kaupunkien yritykset ja yhteisöt mukaan tapahtumaan. Mainos- ja julkisivuvalaistus voidaan sammuttaa tunniksi tai pidemmäksi ajaksi turvallisuutta vaarantamatta. Kulkuväylävalaistusta, porrasvalaistusta tai muuta turvallisuuteen liittyvää valaistusta ei tule sammuttaa. Ohjeita osallistujille: www.earthhour.fi/ideat  

#EarthHourSuomi #EarthHourKuopio

Lisätietoja:

projektivastaava Minna Kuuluvainen
minna.kuuluvainen(a)kuopio.fi, 044 7182 148

www.kierre.info
www.earthhour.fi