Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Elokuun lämmin sää kohotti hiukkas- ja otsonipitoisuuksia

Elokuussa vallitsi loppukesän sääksi jopa poikkeuksellisen lämmin ja aurinkoinen sää. Vasta aivan elokuun lopulla sää jonkin verran viileni. Lämmin ja vähäsateinen sää heijastui myös ilmanlaatuun kohottaen erityisesti hiukkas- ja otsonipitoisuuksia. Hiukkaspitoisuudet olivat korkeimmillaan kuukauden puolivälin paikkeilla, jolloin myös sää oli lämpimillään. Pienhiukkaspitoisuuksia kohotti osin myös kaukokulkeuma.

Ilmanlaatu Kuopion ja Siilinjärven mittausasemilla oli pääosin tyydyttävä, osin välttävä. Hiukkasten ja otsonin pitoisuuksien ohella myös typpidioksidin pitoisuudet kohosivat hieman vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

Elokuulta ei ole laitevikojen vuoksi käytettävissä hiukkasmittausten tuloksia Siilinjärven Mustista ja typpidioksidin mittaustuloksia Kuopion Savilahdesta.

Kuopion ja Siilinjärven ilmanlaadun reaaliaikaiset mittaustulokset ovat nähtävissä verkkosivulla https://aqverkkokuopio.net ja Ilmatieteenlaitoksen verkkosivuilla

Mittaustulokset ovat nähtävissä myös mobiilisovelluksessa KuopioAir, mikä on ladattavissa Android -käyttöjärjestelmälle Google Play Storesta ja IOS-käyttöjärjestelmälle Appstoresta.

Tutustu elokuun ilmanlaadun Kuopion ja Siilinjärven kuukausiraporttiin tarkemmin (pdf).