Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Ennennäkemätön Julius Caesar – kunniasta kuolemattomuuteen avautui Kuopion museossa

Näyttely Julius Caesar – kunniasta kuolemattomuuteen piirtää muotokuvan Rooman historian suuresta legendasta. Huikea kokonaisuus sisältää alkuperäisesineistöä Italiasta sekä aikakauden esineistöä Suomesta. Julius Caesar oli kunnianhimoinen poliitikko, ovela strategi, taitava puhuja ja armoton sotapäällikkö, mutta myös kaupunkisuunnittelija, lainsäätäjä ja kirjoittaja. Caesar saavutti ennennäkemättömän vallan Rooman valtakunnassa ja häntä voidaankin pitää keisarikunnan isänä. Caesarin salamurha muutti historian kulkua ja se on edelleen yksi kiinnostavimpia historiallisia jännitystarinoita.  

Näyttelyn mittavan tapahtumakokonaisuuden kautta syvennytään antiikin aikaan mm. näyttelyopastusten ja miekkailunäytösten kautta. Rooman ajan historiaa käsittelevällä luentosarjalla maineikkaat luennoitsijat tarkastelevat aikakautta, sen kulttuuria ja henkilöitä eri näkökulmista. Näyttelyvierailulla voi selvittää myös Julius Caesarin elämän ja kuoleman ympärille rakennetun Diktaattorin murha -museomysteerin. Katso lisää tapahtumista: Tulevat Tapahtumat (kuopionmuseot.fi)

Näyttely on kiertonäyttelyitä tuottavan italialaisen Exponan ja Contemporanea Progettin käsialaa. Exponan näyttelytuotannot ovat kansainvälisiä ja yhdistävät museoita, kokoelmia ja asiantuntijoita maailmanlaajuisesti. He ovat tuottaneet näyttelyitä 20 maahan neljällä eri mantereella. Julius Caesarista kertova näyttely sai maailman ensi-iltansa Kuopion museossa 16.9.2022. 

www.kuopionmuseo.fi