Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Esittävän taiteen festivaali Kuopion SoiJaTanssit 18.-20.6.2022

Ilmassa on suuren urheilujuhlan tuntua ja liikuttumista, kun Kuopion SoiJaTanssit levittäytyy eri puolille kaupunkia. Teoksia nähdään muun muassa Itkonniemen urheilukentällä, ITAK-näyttämöllä ja Puistokoulun studionäyttämöllä. Ohjelmistossa on ääni-, teatteri- ja esitystaidetta, tanssia ja juhlahumua, sekä osallistavaa työskentelyä.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty festivaali sai innostuneen vastaanoton ja tavoitti yli 600
katsojaa. Kuopion SoiJaTanssien takana on joukko kuopiolaisia ja Kuopioon kytköksissä olevia
freelance-taiteilijoita. Festivaalilla halutaan elävöittää Kuopion vapaan taiteen kenttää ja toimijuutta.
Kaikkiin esityksiin ja tapahtumiin on vapaa pääsy!

Festivaalin ohjelma:


Lauantaina 18.6.
klo 12–13
Jaettu tulevaisuus -projektin avoimet harjoitukset Kohtaamossa, Kuopion pääkirjastolla.

klo 13.15 ja 15.15
Close up-teatteriesitys King Kong. Ennakkoilmoittautuminen osoitteessa mika.juusela@gmail.com.
Huom! Teokseen mahtuu 6–8 katsojaa.

Sunnuntaina 19.6.
klo 13–14.30
Itkonniemen urheilukentällä nautitaan Elon kentällä taideurheilutapahtumasta. Elon kentällä - taideurheilutapahtumassa tehdään hyppy taaksepäin. Tapahtumassa kurotetaan kauas liikuntakulttuurin alkuhämärään ja herätetään ajatus yhteisestä kisailusta, jossa yhteenkokoontumisen ilo ja hauskanpito yhdistyvät omien ruumiillisten ja henkisten rajojen leikilliseen koetteluun, harjoittamiseen ja esittelyyn.

klo 16
Puistokoululla pääsee seuraamaan Prinsessa -esityksen avointa harjoitusta sekä näkemään videoteoksen Talvilaji. Talvilaji on videon keinoin toteutettua kuvataidetta. Talvilaji on teos, jossa liike kiteytyy pikseleiden kristalleiksi.

klo 18–20.00
Puistokoulun studionäyttämöllä nähdään myös äänitaiteilija Kalle Ylitalon Aallot -sooloesitys sekä Kyklosis -trio, joka soittaa moniulotteista instrumentaalimusiikkia. Aallot esityksessä yhdistyvät instrumenttien soittaminen, laulaminen ja nykytanssin liikekieli. Liike tilassa instrumentilta toiselle rytmittää tanssia ja tanssi synnyttää musiikin muotoa.

Maanantaina 20.6.
klo 15–17.45
Ompeluseurat: Metsäsonaatti -teoksen kehittely, Kanttilan sisäpihalla. Kuopiolaisen Ompeluseurat työryhmän Metsäsonaatti on monitaiteellinen, kevyen immersiivinen teoskokonaisuus, joka yhdistää näyttämötaidetta, installaatiota, videota ja musiikkia. Esityskokonaisuus on harjoitusvaiheessa ja saa ensi-iltansa vuonna 2023. Aiheena ja inspiraationa toimivat luonto ja ihminen.

klo 18.00 alkaen
Festivaalin päättää perinteinen festivaalipiknik Snellmanin puistossa.

Festivaalin ohjelmisto esityskuvauksineen löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta
www.kuopionsoijatanssit.fi 
Instagram @soijatanssit
Facebook Kuopion Soijatanssit

Prinsessaesitys on omakuva näyttämöllä. Tanssija Sanni Kriikku käsittelee siinä prinsessahahmona esiintyen hallitsijuutta, hallintaa, hallinnan menettämistä ja katastrofaalisuutta.