Asuminen ja ympäristö - uutiset Asuminen ja ympäristö - uutiset

Takaisin

Etäyleisötilaisuus Vanhan Varikon pohjoisosan asemakaavasta 21.9.

Vanhan Varikon pohjoisosan valmisteilla olevasta asemakaavahankkeesta järjestetään kaikille avoin etäyleisötilaisuus tiistaina 21.9.2021 klo 17.00-19.00. Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan kaavahankkeesta ja alueen suunnitelmista!

Vanhan Varikon pohjoisosaa koskevalla asemakaavalla ja asemakaavan muutoksella tutkitaan alueen kehittämistä monimuotoiseksi kerrostalovaltaiseksi asumisen alueeksi, joka sisältää myös työpaikkoja. Alueelle on suunnitteilla lisäksi lähipalvelukeskus koululle ja päiväkodille sekä viher- ja virkistysalueita. Kaavatyössä tutkitaan alueen liikenne- ja pysäköintijärjestelyt sekä infraverkostot ja pyritään turvaamaan alueen luonto- ja kulttuurihistoriallisten arvojen säilyminen. Alueella on käynnissä suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu. Alueluovutuskilpailusta jatkoon valittua Lohkare -ehdotusta kehitetään parhaillaan yhteistyössä kaupungin kanssa.

Etäyleisötilaisuus 21.9. klo 17

Tilaisuus toteutetaan ainoastaan etäyhteydellä Microsoft Teams -sovelluksella. Yleisötilaisuuteen pääset osallistumaan tämän linkin kautta. Linkki avautuu tiistaina 21.9. klo 16.50.

Ohjelma

-Tilaisuuden avaus ja järjestäjien esittely, Annika Korhonen, Kuopion kaupunki
-Menettelyohjeen läpikäynti
-Kaavahankkeen esittely
-Keskustelu
-Loppukoonti ja tilaisuuden päättäminen

Voit jättää kommenttisi tilaisuudesta ja/tai suunnitelmista oheisella lomakkeella. Lomake on avoinna 21.-29.9.2021 välisenä aikana.

Etäyleisötilaisuuden menettelyohje

Suosittelemme testaamaan yhteyden ennakkoon ja tarvittaessa lataamaan Microsoft Teams -sovelluksen. Asennuksessa saattaa kestää hetki, joten varauduthan ajoissa asennukseen.

•    Liity kokoukseen, katso liittymisohje Teams -kokoukseen (pdf)
•    Odotathan, että sinut hyväksytään kokoukseen
•    Kirjoita tekstikenttään etu- ja sukunimesi tai vähintään nimimerkki
•    Puheenvuoron voit pyytää nostamalla käden ("nosta käsi" -kuvake)
•    Mikrofoni on hyvä pitää suljettuna ja avata ainoastaan oman puheenvuoron ajaksi

Kaava-aineisto ja nähtävänäolo

Kaava-aineisto on nähtävänä 1.9.–2.10.2021 välisenä aikana kaupunkiympäristön palvelualueen asiakaspalvelussa valtuustotalolla (Suokatu 42). Katso asiakaspalvelun aukioloajat.

Voit tutustua kaava-aineistoon ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan (OAS) myös sivuillamme.

Mielipiteet on nähtävänäoloaikana toimitettava kaupunkiympäristön palvelualueen asiakaspalveluun valtuustotalolle tai sähköpostilla osoitteeseen kaavoitus(at)kuopio.fi.

Postiosoite:
Kaupunkiympäristön palvelualue, kaupunkisuunnittelupalvelut
PL 1097, 70111 Kuopio

Katso suunnitelmia Kunta 3D -sovelluksessa

Vanhan Varikon pohjoisosan suunnitelmia voit katsella 3D -muodossa Kunta 3D-sovelluksessa. Suunnitelmia on mahdollista myös kommentoida sovelluksessa. Suunnitelmiin pääset tämän linkin kautta. Huomioithan, että 3D-mallin latausnopeus riippuu käytössä olevasta laitteesta sekä nettiyhteydestä. Lataaminen saattaa joissain tapauksissa kestää hieman kauemmin.

Suunnitelmien kommentointi edellyttää palveluun kirjautumista. Palveluun jätetyt kommentit ovat julkisia ja kaikkien palvelun käyttäjien luettavissa. Kommentointi tapahtuu oikeassa laidassa olevasta puhekupla -painikkeesta.

Lue lisää Kunta 3D-palvelusta sivuiltamme.

 

 

Havainnekuvassa ehdotus nimeltä Lohkare. Kuva: Arkkitehtipalvelu Oy.

Lue lisää Lohkare -ehdotuksesta Savilahden sivuilta.

Lisätietoja kaavahankkeesta:
Annika Korhonen, kaavoitusarkkitehti, Kuopion kaupunki
044 718 5074, annika.korhonen(at)kuopio.fi