Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

FinderyFinland-tapahtumassa innovaatioita hoitohenkilöstön työkalupakkiin

- Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset ja terveysteknlogiayritykset kokoontuivat

Living Lab-palvelut järjestivät 26.3.2018 FinderyFinland -tapahtuman Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Kyseessä oli yritystapahtuma, jossa kolme yritystä esitteli terveysteknologisia ratkaisuja. Mukana olivat myös Terveyskylän edustajat. Tilaisuus oli avoin kaikille terveysteknologisista innovaatioista kiinnostuneille sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöille. Tapahtuman aikana paikalla kävi keskustelemassa ja tutustumassa laitteisiin ja sovelluksiin yhteensä 75 henkilöä lääketieteen opiskelijoista sairaanhoitajiin ja lääkäreihin.


- FinderyFinland-esittelypäivä Kuopiossa tarjosi hienon mahdollisuuden esitellä uusia innovaatioita kliinisen työn asiantuntijoille. Kahvittelun lomassa oli mahdollista keskustella laitteiden tai palvelun soveltuvuudesta päivittäiseen työhön ja antaa kliinikoiden konkreettisesti koekäyttää tuotetta, Monidor Oy:n toimitusjohtaja Mikko Savola toteaa.

Haavahoitaja ja haavahoidonkouluttaja Piia Grek-Stjernberg sekä asiakkuuspäällikkö Mika Koljonen osallistuivat OneMed Oy:n edustajina esittelypäivään ensimmäistä kertaa.

- Esittelimme päivän aikana haavanhoito-ohjelmaamme sekä Guide-ohjelmistoa. Järjestelyt olivat toimivat ja saimme hyvää keskustelua aikaiseksi asiasta kiinnostuneiden kävijöiden kanssa. Päivä oli yrityksemme näkökulmasta onnistunut ja olemme tyytyväisiä osallistujamäärään, Grek-Stjernberg ja Koljonen pohtivat.

Tuotekehitystä todellisen tarpeen pohjalta

Esittelypäivä mahdollisti myös arvokkaita vuorovaikutustilanteita. Disior Ltd:n toimitusjohtaja Anna-Maria Henell kuunteli herkällä korvalla kliinikoiden tarpeita, jotta yrityksen tuotekehitystä ohjaisi aito kliininen tarve.

- Mitä laajemmin näitä tarpeita pääsee kuulemaan, sen laadukkaampia ja hyödyllisempiä ovat työstä syntyvät innovaatiot, painottaa Henell.

Disior Ltd:n ydintehtävänä on TT- ja MRI-kuvista tehtävä mallintaminen, analyysit ja näiden tuominen kliiniseen työhön – sekä ohjelmistoina että virtuaalitodellisuudessa.

Työntekijät pystyivät osallistumaan esittelytapahtumaan liukuvasti pitkin päivää, mikä koettiin hyväksi myös yritysten näkökulmasta. Anna-Maria Henell toi ilmi, että matala kynnys ja nopea aikataulu mahdollistivat kohtaamisia keskellä sairaalakampuksen kiireistä arkea.

- Järjestäjien idea toteuttaa esittely vapaamuotoisena ja non-stoppina oli hyvä, näin ihmiset saatiin käymään tilaisuudessa työpäivän aikana heille parhaiten sopivana hetkenä, toteaa myös OneMed Oy:n edustaja Piia Grek-Stjernberg.
 

Terveyskylä.fi-sivut apuna potilaan ohjauksessa leikkaukseen

Työntekijät saivat myös päivitettyä tietoa Terveyskylästä, kun Sydäntalon projektikoordinaattori Katja Soinisen ja kehittämispäällikkö Pasi Kuosmasen kertoivat uusimmat kuulumiset. Terveyskylä.fi-sivusto oli osalle kävijöitä entuudestaan tuttu. Osa oli kuullut sivuista työkavereilta, osa oli seurannut viereltä, miten sivuja oli KYS:ssa työstetty. Paikalla kävi myös työntekijöitä, joille Terveyskylä.fi oli uusi tuttavuus.

- Tietoisuutta sivuston sisällöstä ja mahdollisuuksista tulee edelleen lisätä, vaikka sivut tunnetaan, kertoo Katja Soininen.

- Sivustoa on hyvä hyödyntää esimerkiksi ohjattaessa potilasta leikkausvalmisteluiden osalta, ehdottaa Pasi Kuosmanen hoitotyöntekijöille.

Esittelypäivästä saatiin positiivista palautetta ja selkeää hyötyä.

- Positiivinen palaute ja koettu hyöty, niin sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisilta kuin terveysteknologia yrityksiltä, kannustavat järjestämään vastaavia tapahtumia myös jatkossa, kertoo KYS Living Lab-hankkeen projektikoordinaattori Merita Kaunisto.

- Tapahtumana FinderyFinland tuo varmasti paikalle erityisesti niitä, joilla on aito kiinnostus kehittää ja ymmärtää, minkälaisia mahdollisuuksia uusi teknologia tuo esimerkiksi lääkärin työkalupakkiin. Näistä ennakkoluulottomista kohtaamisista syntyy hienoja uusia juttuja!, Henell lisää.

Tilaisuus järjestettiin osana Kuopion kaupungin ja KYSin terveysteknologian kehityskeskus (TeKe) -hanketta, jota rahoittavat Euroopan aluekehitysrahasto ja Pohjois-Savon liitto.

Lisätietoja:

KYS Living Lab-hankkeen projektikoordinaattori Merita Kaunisto, merita.kaunisto(at)kuh.fi
Arto Holopainen, Terveysteknologian kehityskeskus (TeKe) -hankkeen projektipäällikkö Arto Holopainen, arto.holopainen(at)kuopio.fi