Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

GalleriA-vartissa keskiviikkona 28.9. klo 13 vieraana kuvataiteilija Johanna Naukkarinen

Johanna Naukkarinen (1988) on leppävirtalaislähtöinen kuvataiteilija. Naukkarinen on aiemmin käsitellyt teoksissaan lääkehistoriallisten ja nykyaikaisten kuvien yhteyksiä hysteriateeman kautta. Tällä kertaa parrasvaloihin pääsevät lääketieteenhistoriallisten ja taiteenhistoriallisten kuvien yhteydet. GalleriA:n näyttelyssä esillä ovat anatomiset venukset, 1700-luvulla valmistetut anatomiset opetusnuket, jotka muotoiltiin näyttämään passiivisilta venusmaisilta naishahmoilta. Kuopion taidemuseon GalleriA:n näyttelyssä on esillä neljä teossarjaa sekä yksi yksittäinen teos, joiden tekniikoita ovat valokuva, valokuvamontaasi, digitaaliset piirrokset ja esineinstallaatio. Teokset leikkivät lääketieteenhistoriallisella estetiikalla. 

Naukkarinen valmistui Turun Taideakatemiasta valokuvataiteilijaksi ja Turun yliopistosta mediatutkimuksen filosofian maisteriksi. Naukkarisen teoksia on Turun Taidemuseon ja Turun kaupungin taidekokoelmissa. Naukkarinen on kiinnostunut erityisesti feministisen kuvatutkimuksen näkökulmasta: mikä on naiseksi määritellyn kehon asema tieteellisen katseen kohteena? 

Kuopion taidemuseon ja Kuopion kuvataiteilijat ry – Ars Liberan yhteistyögalleria sijaitsee Kuopion taidemuseossa ja näyttelyihin sekä GalleriA-vartteihin on vapaa pääsy.