Uutiset Uutiset

Takaisin

Häiriötiedote: Kuopion Vesi huuhtelee vesijohtoja Julkulan alueella

Kuopion Vesi huuhtelee Julkulan alueen vesijohtoverkostoja karttaan merkityllä alueella. Verkostohuuhtelut tehdään yöaikaan klo 22.00 - 06.00 maanantain 10.9. ja keskiviikon 12.9.2018 välisenä aikana. Huuhtelut voivat jatkua myös seuraavalla viikolla ja siitä tiedotetaan tarvittaessa erikseen. Vettä voi käyttää normaalisti päiväaikaan. 

Huuhtelualueilla asuvia pyydetään välttämään veden käyttöä huuhtelun aikana, jotta vesijohdoista irtoavat saostumat eivät pääsisi talojohtoihin. Talousvettä kannattaa varata astioihin ennen huuhtelun alkamista. Huuhteluyön jälkeisinä päivinä veden laadussa saattaa esiintyä häiriöitä, mutta ne poistuvat, kun vettä juoksutetaan hetken aikaa. Jos vesi on värjääntynyttä, sitä ei suositella käytettävän juoma- tai talousvetenä ja myös pyykinpesua on syytä välttää. Jos vesi ei ole värjääntynyttä, sitä voi käyttää normaalisti.

Huuhtelu on osa vesijohtoverkoston alueellista ennakkohuoltoa. Huuhtelun tarkoituksena on puhdistaa verkostosta saostumat ja siten ennaltaehkäistä vedenlaatuhäiriöiden syntymistä. Sakan poistaminen suoritetaan vesijohtoverkoston paineen avulla ilman lisättyjä kemikaaleja.

Kuopion Vesi pahoittelee huuhtelusta mahdollisesti aiheutuvia häiriöitä. Häiriötilanteessa lisätietoja antaa vesihuollon päivystäjä, puh. 0500 203 023.

Huuhtelun tilannekatsauksen sekä tiedotteen voi lukea internetistä osoitteesta www.kuopionvesi.fi tai Facebookista osoitteesta www.facebook.com/kuopionvesi.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain