Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Hannu Puuruselle vuoden kulttuuriympäristöpalkinto

Kuopion kaupunki palkitsi arkkitehti Hannu Puurusen vuoden 2019 kulttuuriympäristöpalkinnolla laadukkaista rakennushistoriaselvityksistä ja hänen työpanoksestaan Kuopion kulttuuriympäristön hyväksi. Palkinto jaettiin neljättä kertaa. 


Kulttuuriympäristötyöryhmän puheenjohtaja Mikko Paalanen ja palkinnon vastaanottanut Hannu Puurunen

Kuopion kaupunki jakaa kulttuuriympäristöpalkinnon hyvin toteutetusta kulttuuriympäristöteosta joka kolmas vuosi. Palkinnon kohteeksi voidaan valita laaja-alaisesti erilaisia Kuopion rakennettuun kulttuuriympäristöön liittyviä aiheita. Palkinnon myöntävä Kuopion kaupungin kulttuuriympäristötyöryhmä koostuu museon, rakennusvalvonnan, tilakeskuksen sekä yleis- ja asemakaavoituksen edustajista.

Palkintolautakuntana toiminut Kuopion kaupungin kulttuuriympäristötyöryhmä valitsi Hannu Puurusen palkinnonsaajaksi myös siksi, koska rakennushistoriaselvitykset eivät usein ole kaikkein näkyvimpiä osia rakennushankkeissa. Rakennushistoriaselvitysten määrän voidaan kuitenkin katsoa olevan nousussa. Kulttuuriympäristön kannalta tämä onkin järkevää, sillä on hyvä tunnistaa ne arvot, joita esimerkiksi peruskorjauksissa tulee säilyttää.

Hannu Puurunen on tehnyt pitkään töitä Kuopion kulttuuriympäristön hyväksi. Puurunen on työuransa aikana työskennellyt Museovirastossa ja muissa valtion restaurointisuunnittelun ja toteutuksen tehtävissä. Työuraan mahtuu mittava määrä rakennushistoriaselvityksiä ja hänen toimistonsa rakennushistoriaselvitykset tunnetaan tarkkuudesta ja korkeasta laadusta.


Keskellä Hannu Puurunen, hänen vasemmalta puoleltaan lähtien kulttuuriympäristötyöryhmän puheenjohtaja Mikko Paalanen, Sonja Tilaeus, Tytti Räikkönen-Partanen, Erja Soranta ja seisomassa Kari Jäkkö.

Hyviä esimerkkejä Hannu Puurusen työstä on useita, esimerkiksi Kuopion kaupungintalo, lääninvankila, Kuopion kauppahalli, Puijon maja, Kuopion museo, Kuopion Lyseo kuuluvat hänen töihinsä. Kuopion alueelle Puurusen toimisto on laatinut 24 rakennushistoriaselvitystä. Maakuntatasolla määrä on vieläkin suurempi. Tilaajia ovat olleet niin kaupungit, valtionyritykset kuin yksityiset henkilötkin.

Hannu Puurusen rakennushistoriaselvityksiä pidetään yleisesti laadukkaina. Laaditut selvitykset ovat visuaalisia ja asiantuntevia. Tämä on se syy, miksi kulttuuriympäristötyöryhmä on päättänyt luovuttaa kulttuuriympäristöpalkinnon Puuruselle.

Lisätietoja:
Mikko Paalanen, 044 718 2626, mikko.paalanen(at)kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain