Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

HETKET - Valokuvia ja tekstejä vehmersalmelaisten ikäihmisten elämästä 26.6.-2.8.

 

Hetket-projektin näyttelynavajaiset pidetään Vehmersalmen kirkossa (Lempeläntie 17) keskiviikkona 26.6.2019 klo 10.00.

Näyttely on avoinna 26.6.-2.8.2019 Vehmersalmen tiekirkon aukioloaikoina ma-pe klo 10.00-16.00.

Näyttely koostuu teksteistä ja dokumentaarisista valokuvista, jotka kertovat vehmersalmelaisten ikäihmisten elämästä.

Näyttelyhankkeen tarkoituksena oli tallentaa ja jakaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaita tarinoita. Tämä toteutettiin nuorten ja ikäihmisten kohtaamisella. Näyttelyn arkisilla kuvilla ja teksteillä tekijät haluavat tuottaa mielikuvan muuttuvasta ajasta. Haastateltaviksi lupautui viisi Vehmersalmella asuvaa henkilöä. Ylisukupolvinen projekti on ollut osallistujille sosiaalisesti tärkeä.

Projektin haastattelijoina ovat toimineet Vehmersalmen alueseurakunnan nuoret, sekä media- ja yhteisötaiteilija Aki Lintumäki. Valokuvat on tuottanut Aki Lintumäki.

Hetket-projektin materiaalit on tuotettu syksyllä 2018. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastu, Kuopion kaupunki ja Järvi-Kuopion seurakunta. Hanke on saanut tukea Alli Paasikiven Säätiöltä ja Museovirastolta.

Hetket-projekti toteutettiin myös Lapinlahdella, missä näyttelynavajaiset pidettiin 4.6. Lapinlahden kirjastossa. Lapinlahdella Lastun yhteistyökumppaneita olivat Portaanpään kristillinen opisto ja Lapinlahden kunnan Jussinpihan vanhusten päivätoiminta. Näyttely on avoinna 4.6.-20.6.2019 Lapinlahden kirjaston aukioloaikoina.

Lapinlahdella sijaitseva Lastu järjestää lasten ja nuorten arkkitehtuurin taiteen perusopetuksen lisäksi monitaiteellisia työpajoja ja kerhoja, sekä taide- ja ympäristökasvatustoimintaa laajasti koko Pohjois-Savon alueella kaikille ikäryhmille. Lisäksi Lastu kouluttaa taide- ja ympäristökasvatusalojen ammattilaisia.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain