Uutiset Uutiset

Takaisin

Hiltulanlahden koulussa ja päiväkodissa juhlittiin avajaisia

Hiltulanlahden koulussa ja päiväkodissa vietettiin perjantaina 22. marraskuuta avajaisjuhlaa. Rakennus on otettu käyttöön jo elokuussa, mutta nyt lapset ja henkilökunta ovat asettuneet taloksi ja oli aika kutsua vieraita juhlimaan uusia tiloja.

Avajaisten ohjelmassa oli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Raassinan juhlapuhe sekä pienten ja isojen ohjelmaa. Tilaisuudessa julkistettiin myös rakennuksen julkisivua koristava kuvanveistäjä Jaakko Himasen taideteos Hunaja, joka prosenttiperiaatteen mukainen Kuopion kaupungin tilaustyö.

Tähdet estradilla

Lapset ja nuoret loistivat estradin tähtinä. Juhlayleisöä viihdytettiin lauluesityksillä sekä hilpeän humoristisella näytelmäsikermällä Hölmäläisten valtakunnasta, joka ansaitusti sai yleisöltä raikuvat aplodit. Yhteislauluna laulettiin myös koulun oma nimikkojuhlalaulu Vanuvuoren kainalossa. Hienosti toteutettu juhla oli täynnä hyvää mieltä ja iloisia ihmisiä.

Muuntojoustavat tilat elinkaarimallilla

Uusi rakennus poikkeaa monin tavoin perinteisistä koulu- ja päiväkotirakennuksista. Rakennuksessa on runsaasti monitoimitiloja, joiden kokoa ja käyttötarkoitusta on helppo muuttaa erilaisiin tarpeisiin.

Koulu ja päiväkoti rakennettiin elinkaarimallilla, eli Kuopio vuokraa niitä rakennuttajalta, joka hoitaa rakennuksen ylläpidon seuraavat 20 vuotta. Rakennuksen suunnitteluvaiheessa huomioitiin alueen kasvu ja rakennusta onkin myöhemmin mahdollisuus laajentaa.

Rakennuksesta on tullut alueen asukkaiden arjen ja vapaa-ajan kohtaamispaikka. Iltaisin ja viikonloppuisin liikuntasali on urheiluseurojen ja yhdistysten käytössä.

Eskarin lapset esittävät Alkulaulun.

Eskarilaisten alkulaulu.


Pienokaisten Revontulitanssi.

Pienten esitys Revontulitanssi.

Hölmäläiset puuronkeitossa.

Hölmöläiset puuronkeitossa.

Luokkatilat ovat värikkäitä ja muunneltavia.

Modernien opetustilojen suunnittelussa avainteemana oli muuntojoustavuus.