Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Hopeatähdet -elokuvafestivaali tulee taas 4.-10.11.

HOPEATÄHDET -elokuvafestivaali, Kuopio 4.-10.11.2019 - teemana ilo & itsetunto

HOPEATÄHDET -elokuvafestivaali tulee jälleen! Tiedossa on 7 päivää elokuvia ja elokuvavieraita, maanantaista sunnuntaihin ajalla 4.-10.11.2019 Kino Kuvakukossa (Vuorikatu 27, Kuopio). Festivaali on kaikille avoin, mutta aivan erityisesti senioriväestölle suunnattu elokuvafestivaali.

Vuoden 2019 elokuvavalintoja ovat viitoittaneet kysymykset ilosta ja itsetunnosta. Taiteessa komiikan skaala ulottuu harmittomasta huumorista aina armottomaan satiiriin. Usein jo pienikin heilahdus, jotain mikä rikkoo arjen pinnan, voi riittää näkemään asiat eri valossa: valoisammin, todemmin, myös toisen näkökulmasta. HOPEATÄHDET 2019 -ohjelma tarjoaa runsain mitoin mahdollisuuksia nähdä toisin – ja tarttua iloon.

Mukana on kotimaisia että ulkomaisia draama- ja komediauutuuksia. Mukana on monia syksyn uutuuksia, kuten mm. FINGERPORI, Suomen suosituimman päivälehtisarjakuvan kestohahmoille ja maailmankuvalle rakentuva komedia ja brittiläistä draamaa humoristisin maustein edustava DOWNTON ABBEY.

Suomen ennakko ensi-iltana nähdään THE PEANUT BUTTER FALCON. Se on jokiseikkailu, kasvutarina ja ystävyyden ylistyslaulu, jonka pääosassa loistaa Zack Gottsagen,​ lahjakas näyttelijä jolla on Downin oireyhtymä. Elokuva on jo kerännyt ihastuneita arvioita, ja sitä on luonnehdittu ”tämän vuosikymmenen Forrest Gumpiksi”.

Ohjelmassa on myös monta kiintoisaa dokumenttia, kuten soul-musiikin kuningatar Aretha Franklinin legendaarisesta kirkkokonsertista (Los Angeles, 1972) tehty musiikkidokumentti AMAZING GRACE (2019).

Katso koko ohjelma: www.hopeatahdet.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain