Asuminen ja ympäristö

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Hulevesilaskujen postitus alkanut

Hulevesilasku toistuu vuosittain. Vuodelta 2020 peritään takautuvasti julkisoikeudellista kiinteistön käyttötarkoitukseen ja pinta-alaan perustuvaa hulevesimaksua.

Hulevesimaksua peritään kunnan hulevesijärjestelmän vaikutusalueella olevilta kiinteistöjen omistajilta tai haltijoilta, vaikka kiinteistöä ei olisi liitetty hulevesiviemäriverkostoon.

Hulevesilasku osoitetaan vain yhdelle omistajalle tai osapuolelle. Laskuun on kuitenkin eritelty kunkin osapuolen rekisteröity omistus-/ hallintaosuus, joten maksun saaja (maksuvelvollinen) voi jyvittää laskun myös muille kiinteistön omistajille tai haltijoille. Kiinteistön hulevesimaksusta vastaavat yhteisvastuullisesti kiinteistön haltijat tai omistajat.

Vuoden 2020 hulevesimaksu sisältää 35 euron perusmaksun, minkä lisäksi maksuun sisältyy kiinteistöillä sijaitsevien rakennusten pääkäyttötarkoitukseen tai kerrosalaan mahdollisesti perustuvia kertoimia seuraavasti:

  • omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot
  • rivitalot
  • kerrostalot
  • liike-, toimisto- tai teollisuusrakennukset (ainoa maksuluokka, jonka hulevesimaksun suuruuteen vaikuttaa kiinteistöllä sijaitsevien rakennusten yhteenlaskettu kerrosala.

Hulevesijärjestelmän vaikutusalueena ovat asemakaavoitetut alueet Kuopiossa.

Hulevesimaksun käyttöönotosta päätettiin Kuopion kaupunginvaltuustossa 23.10.2017. Hulevesimaksun määräytymisen perusteet ja hulevesitaksa on päätetty kaupunkirakennelautakunnassa 12.12.2018 ja tarkistettu määräytymisperusteita 30.10.2019.

Lisätietoa hulevesimaksuista sivulta www.kuopio.fi/hulevedet. Sivulta löytyy myös vastauksia usein kysyttyihin hulevesiä koskeviin kysymyksiin.

Huleveden puhelinpalvelu avoinna tiistaisin, keskiviikkoisin, ja torstaisin kello 9.00-11.00 numerossa 044 718 5199. Asiointi sähköpostitse hulevesi(at)kuopio.fi