Uutiset Uutiset

Takaisin

Hyvinvointiranneke tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kulttuuria ja liikuntaa edullisesti

Kuopion kaupunki haluaa tarjota kaikille kuopiolaisille lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa ja nauttia kaupungin tuottamista monipuolisista liikunta- ja kulttuuripalveluista sekä kansalaisopiston tarjonnasta edullisesti. Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on yksi kaupungin keskeisimmistä tavoitteista. Tähän tavoitteeseen vastataan nyt lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeella, jossa erityyppisiä kaupungin tuottamia palveluja on koottu yhteen edulliseen kokonaisuuteen. Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päätti rannekkeen käyttöönotosta kokouksessaan 17.6.2020.

Lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeeseen ovat oikeutettuja kaikki alle 20-vuotiaat kuopiolaiset. Rannekkeen voi hankkia Kuopio-hallin ja Kuntolaakson uimahallin asiakaspalvelupisteistä 6 tai 12 kuukaudeksi kerrallaan. Voimassaoloaika lasketaan ostopäivästä lähtien ja rannekkeiden myynti aloitetaan keskiviikkona 15.7.2020. Rannekkeen hinta on 40 € / 6 kk ja 70 € / 12 kk, ja lisäksi tulee ostaa 7,90 € maksava ranneke, johon etu ladataan. Ranneke on henkilökohtainen ja se täytyy olla mukana palveluja käytettäessä ja käyttöoikeus (henkilöllisyys, ikä) todennettavissa.

Rannekkeella voi käyttää Kuntolaakson ja Lippumäen uimahalleja sekä niiden kuntosaleja ja Kuopio-hallin kuntosalia sekä juoksurata-aluetta. Etuihin kuuluu myös Kino Kuvakukon näytökset teatterin ikärajojen mukaisesti. Lisäksi rannekkeella saa 10 € alennuksen Kuopion kansalaisopiston alle 20-vuotiaille suunnattujen kurssien kurssimaksuista. Rannekkeen palvelutarjontaa voidaan vielä täydentää jatkossa.

”Ympärivuotinen hyvinvointiranneke lisäisi varmasti lasten ja nuorten liikuntapaikkojen käyttöä sekä kannustaisi liikunnan harrastamiseen. Rannekkeella pystymme tarjoamaan kohtuuhintaisen liikuntamahdollisuuden kaikille kuopiolaisille lapsille ja nuorille”, iloitsee liikuntapaikkapalveluiden päällikkö Saku Kekäläinen.

Lasten ja nuorten hyvinvointirannekkeen rinnalla Kuopion kaupunginorkesteri ja kaupunginteatteri tarjoavat kaikille alle 20-vuotiaille ja opiskelijoille esityspäivänä lunastetut liput hintaan 4 €, mikäli lippuja on vielä tuolloin jäljellä. Etu koskee orkesterin kausikonsertteja ja on lunastettavissa Kuopion Musiikkikeskuksesta. Kaupunginteatterin esityksiin etuliput voi lunastaa kaupunginteatterin myyntipisteistä esityspäivänä. Etu koskee Kuopion kaupunginteatterin omia esityksiä. Etu ei koske vierailuja eikä jo tehtyjä varauksia.

”Viime vuonna valmistuneessa Hyvinvoiva Kuopio -ohjelmassa tunnistimme hyvän elämän elementtejä, joita vahvistamalla kuopiolaiset voivat paremmin. Lapsille ja nuorille hyvän elämän keskiössä on helppo pääsy harrastusten pariin. Edullinen hyvinvointiranneke tarjoaa nyt lapsille ja nuorille tasa-arvoisen mahdollisuuden nauttia liikunnasta ja kulttuurista Kuopiossa”, kertoo hyvinvoinnin edistämisen johtaja Janne Hentunen.

Hyvinvointirannekkeen palveluiden lisäksi kaupunki tarjoaa toki maksutta alle 18-vuotiaille edelleen muun muassa kirjastopalveluja, kaupungin museoiden palveluja sekä Kuvakukon lapsille ja nuorille tuotettuja kohdennettuja palveluita (koululaisnäytökset, päiväkotien elokuvafestivaalit). Myös supersyysloman ja hyperhiihtoloman maksuton tarjonta sekä K9-kortin sisältö säilyvät ennallaan.

Hyvinvointirannekkeelle keksitään syksyllä iskevämpi nimi ja etsitään ”rannekelähettiläät” eli lapsia ja nuoria, jotka kertovat sosiaalisessa mediassa rannekkeen käytöstä vertaisilleen ja antavat palautetta palvelun kehittämiseksi. Lähettiläät saavat rannekkeensa maksutta.