Uutiset Uutiset

Takaisin

Iivo Niskanen siirtyy Puijon hiihtoseuraan

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Iivo Niskanen siirtyy Vuokatti Ski Teamista Puijon hiihtoseuran edustajaksi. Niskanen haluaa uudessa seurassaan edistää myös nuorten kuopiolaisten hiihtoharrastusta ja innostaa uusia junioreita hiihtämisen pariin.

Puijon Hiihtoseura julkisti asian perjantaina 8.6.2018. Aloite Puijon Hiihtoseuran edustajaksi siirtymisestä tuli Niskaselta itseltään.

– Puijolla ei hantrattu vastaan, hän toteaa.

Niskanen kertoo vaihtavansa kuopiolaiseen seuraan ”hyvillä mietteillä”.

– Seuran vaihtaminen on loogista, koska olen asunut Kuopiossa jo viisi vuotta.

Yhtä aikaa Niskasen kanssa Puijon Hiihtoseuraa siirtyy vahvistamaan myös Riistaveden Urheilijoita aiemmin edustanut Perttu Hyvärinen. Hänet ja Niskanen tunnetaan hyvinä ystävinä, ja ajatus seuranvaihdoksesta syntyikin yhteistuumin. Urheilijat kävivät asiaa ensin läpi keskenään, jonka jälkeen keskusteluun liittyi myös Puijon Hiihtoseuran vastuuvalmentaja ja Iivo Niskasen suksien huoltaja Mika Venäläinen.

– Omalla kohdallani seuranvaihdokseen vaikutti se, että saan taustalleni ison seuran. Riistavesi, josta olen kotoisin, on kuulunut Kuopioon jo pitkään. Lisäksi yksi tekijä, joka vaikutti, on se, että huomasin viime talvena tarvitsevani lisää viestikokemusta, Hyvärinen kommentoi seuranvaihdosta.

Niskanen toivoo Kuopioon hiihtobuumia

Niskanen kertoo toivovansa, että voisi Puijon Hiihtoseurassa myös vaikuttaa myönteisesti nuorten kuopiolaisen hiihtoharrastukseen ja -innostukseen.

– Kultajuhlissani Kuopion torilla oli keväällä noin 5000 henkeä. Jos vaikka kolmasosa heistä innostuisi suksille, olisi sillä jo paljon myönteisiä vaikutuksia, hän pohtii.

– Olisi mahtavaa, jos Kuopiossa syntyisi lasten ja nuorten keskuudessa hiihtobuumi. Olisi myös hienoa päästä näkemään kuopiolaisten junnujen pärjäävän. Siitä ei voisi tunnepuolella pistää paremmaksi.

”Nuoret kaipaavat idoleita”

Puijon hiihtoseuran puheenjohtaja Katri Happonen uskookin, että Iivon ja Pertun saaminen Puijon hiihtoseuraan vaikuttaa myönteisesti nuorten kuopiolaisten hiihtoharrastukseen.

– Luulen tämän vaikuttavan konkreettisesti innostusta lisäävänä tekijänä. Iivo on jo käynyt harjoituksissamme vierailevana tähtenä, ja jo niinä kertoina paikalle on tullut sellaisia lapsia ja nuoria, jotka eivät ole olleet aikaisemmin mukana, hän kertoo.
Puijon hiihtoseuran vastuuvalmentaja Mika Venäläinen totesi nuorten hiihtäjien kaipaavan esikuvia.

– Ja nyt sellaisia on tulossa – Iivo ja Perttu ovat maailman parhaita idoleita, hän iloitsee.

Harkimosta Iivon manageri

Seuran lisäksi myös Iivo Niskanen manageri vaihtuu: Niskasen manageriksi ryhtyy urheiluvaikuttajanakin tunnettu liikemies, kansanedustaja Harry "Hjallis" Harkimo. Harkimo on manageroinut aiemminkin menestyksekkäitä urheilijoita, kuten esimerkiksi Kiira Korpea.

– Ryhdyin manageriksi, koska Iivolla on hyvä asenne elämään – ja ilmeisesti hiihtoonkin, kun hän on kerran voittanut olympiakultaa, Harkimo kommentoi.

– Konsultoin ja autan Iivoa yhteistyökumppanien hankkimisessa. Iivo hoitaa hiihdon, koska ymmärtää sen päälle.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain