Asuminen ja ympäristö

Tuoreimmat uutiset

Takaisin

Ilmastoiltakävelyitä Väinölänniemellä keskiviikkoisin toukokuussa

Ilmasto-olkkari järjestää kaikille avoimia ilmastoiltakävelyitä Väinölänniemelle keskiviikkoisin 12.5., 19.5. ja 26.5., joissa pohditaan yhdessä hiilijalanjäljen pienentämisen keinoja ja jaetaan ilmastoratkaisuja.

Kokoontuminen kävelyille klo 18 Brahenpuistossa (Brahenkadun ja Piispankadun kulmaus). Kävelemme Väinölänniemen rantapuistossa noin neljä kilometriä keskustellen ja pysähtyen välillä jakamaan ajatuksia ryhmässä. Keskustelukävelyt järjestetään myös sadesäällä, mutta ukkosmyrskyvarauksella. Varaudu kävelyyn sopivien jalkineiden lisäksi riittävän lämpimällä vaatetuksella myös pysähdyksiä ajatellen.

19.5. ilmastoiltakävelyllä keskustellaan asumisen ilmastoratkaisuista, 26.5. teemana on jakamisen ratkaisut. Ensimmäisellä kävelyllä 12.5. keskusteltiin liikkumisesta. 

Kuopion Ilmasto-olkkari hanke edistää kestävämmän arjen ratkaisuja järjestämällä kaikille avoimia tapahtumia. Ilmasto-olkkarit ovat paikka ilmastokeskustelulle ja kannustavat ryhtymään yhdessä toimeen elämäntapojemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Tiedon ja kokemusten lisäksi aiheita lähestytään tekemisen ja taiteen keinoin.

Ilmasto-olkkarin tapahtumissa noudatetaan ohjeita ja rajoituksia koronavirusepidemian hillitsemiseksi ja huolehditaan turvaväleistä. Ethän osallistu tapahtumiin sairaana. 

Ilmasto-olkkarin tapahtumia toukokuussa iltakävelyiden lisäksi Pyöräretki ilmastoratkaisuihin 6.5., Riippumaton ulko-olkkari Männistössä 22.5. yhteistyössä Ompeluseurat esityssarjan kanssa sekä Perhepyöräilyyn tutustuminen 25.5. yhteistyössä Kuopion Perheentalon ja Kuopion Polkijoiden kanssa.

Lisätietoja pyöräretkestä ja Ilmasto-olkkari hankkeesta hankekoordinaattori Meri Elonheimo puh. 044 718 5915
www.kuopio.fi/ilmasto-olkkari facebook IlmastoOlkkari / instagram @ilmasto_olkkari