Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset Sosiaali- ja terveyspalvelut – Uutiset

Takaisin

Influenssarokotuksia annetaan lapsiperheille 10.11. alkaen ja aikuisille viikkojen 46–47 viikonloppuina

Vuoden 2020 kausi-influenssarokotukset alkavat Kuopiossa viikolla 46. Tänä vuonna koronatilanteen takia aikuisväestön rokotukset ovat viikonloppuina 14.–15.11. ja 21.–22.11.2020. Lapsiperheiden rokotukset ovat tiistaista torstaihin 10.–12.11. sekä tiistaista keskiviikkoon 17.-18.11.2020, jolloin annetaan rokotuksia sekä lapsille että heidän huoltajilleen.

Influenssarokotteen ottamisen yhteydessä voi ottaa myös pneumokokkirokotteen, mikäli sitä ei ole vielä koskaan ottanut. Tarvittaessa on mahdollista saada samalla myös yleiseen rokotusohjelmaan kuuluva kuntalaiselle maksuton kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokote, josta löytyy tarkempaa tietoa THL:n verkkosivuilta. Kysy omalta terveyskeskuksen hoitotiimiltäsi, jos haluat varmistaa pneumokokki- tai kurkkumätä- ja jäykkäkouristusrokotustarpeesi.

Tiedot rokotuspaikoista ja -ajoista julkaistaan paikallislehdissä viikoilla 43 ja 45. Tiedot löytyvät myös kaupungin verkkosivuilta kausirokotukset-sivulla olevasta Rokotusajat- ja paikat Kuopiossa syksyllä 2020 -ilmoituksesta. Kausirokotukset-sivuilta löytyvät tiedot myös maksuttoman kausi-influenssarokotteen saavista kohderyhmistä.

Koululaisten ja heidän perheidensä sekä opiskelijoiden rokotuksista tiedotetaan oppilaitosten omissa viestintäkanavissa.

Rokotuksiin tuleville suositellaan kasvomaskin käyttöä. Pyydämme noudattamaan aakkosellista ohjeistusta ruuhkien välttämiseksi. Toivomme myös rokotukseen tullessa pukeutumaan niin, että rokotteen antaminen olkapäähän onnistuu mahdollisimman sujuvasti.

Rokotuspaikkojen odotustiloissa tulee muistaa turvavälit. Rokotuspaikkojen sisätiloihin lasketaan kerralla vain rajoitettu määrä rokotuksiin tulevia, joten ruuhkatilanteissa pääasiallisin odotus tapahtuu ulkona. Säänmukainen pukeutuminen on siis syytä huomioida.

Influenssarokotuksia annetaan terveysasemilla myös muiden ajanvarausvastaanottojen yhteydessä. Lisätietoa rokotuksista voi tarvittaessa kysyä oman alueen hoitajilta, joiden yhteystiedot löytyvät www.kuopio.fi/yhteydenottoajat-hoitotiimeihin -sivulta.


Kuopion kaupunki, perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet