Uutiset Uutiset

Takaisin

Inspiraationa Juice –biisikilpailun voitto herkälle kappaleelle Sinä pärjäät

Suuren suosion saavuttanut Inspiraationa Juice -biisikilpailu ratkesi keskiviikkoiltana Kuopion kaupunginteatterin lavalla, kun voittajaksi valittiin Maiju Lindellin esittämä kappale Sinä pärjäät. Sanat koskettavaan lauluun on tehnyt Johanna Viksten ja Lotta Salonen. Kappaleen on säveltänyt Sami Kurppa. Lavalla nähtiin myös kuopiolainen Simeoni Julkunen.


Biisikilpailun voittaja sai 3000 euron rahapalkinnon, jonka tilaisuudessa jakoivat muusikko Harri Rinne ja maakuntajohtaja Marko Korhonen.

Biisikilpailuun saapui yhteensä lähes 400 kappaletta, joista tuomarit valitsivat finaaliin kuusi kappaletta. Toiseksi kilpailussa valittiin Antti Viitamäen esittämä Vaivautunut hiljaisuus. Viitamäki on myös säveltänyt ja sanoittanut kappaleen.

Voittajat valittiin Kuopion kaupunginteatterissa järjestetyssä Pohjois-Savon maakuntajuhlien päätapahtumassa. Juhlatilaisuudessa jaettiin myös toista kertaa Savolainen sanavalmius -palkinto, jonka voitti tänä vuonna Sakari Kuosmanen. Kuosmasen on esiintynyt myös Juice Leskisen Grand Slam -yhtyeessä.


Mikko Alatalo esitti finaalikonsertin aluksi kappaleen Ikävä Jussia.

Finaalikonsertissa nähtiin myös pieni pätkä joulukuussa ensi-iltansa saavasta Juicen elämästä kertova elokuvasta. Elokuvan pääroolissa nähdään Riku Nieminen ja nuorta Juicea esittää kuopiolainen Silmu Ståhlberg.