Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikan avaamista lykätään

Varotoimena sille, ettei IHN-tauti leviäsi Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikalle, ei kalastuspaikkaa avata kevään ja alkukesän aikana. Kuopion Päivärannassa sijaitseva Iso-Valkeisen urheilukalastuspaikka on tarjonnut kirjolohen ja planktonsiian kalastusmahdollisuuksia kesä- ja talvikausina. Moottoritien itäpuoliseen osaan on myyty päivälupia lohikalojen kalastukseen. Iso-Valkeinen on ollut suosittu kalastuspaikka.

IHN-tilanteen kehitystä Suomessa seurataan. Ellei siitä aiheudu estettä, Iso-Valkeisen kalastuspaikka pyritään avaamaan vesien alkaessa viiletä alkusyksyn aikana tai viimeistään talvikaudella.

Viime syksynä Suomessa todettiin IHN-kalatautia, joka on vaikuttanut sekä kalan saatavuuteen että kalojen siirtoihin ja istutuksiin. Kalatauti ei ole vaarallinen ihmisille tai muille lajeille.

Kevättalvella 2018 Iso-Valkeisesta otetuista näytteistä ei ole havaittu IHN-tautiin sairastuneita tai sitä kantavia kaloja. Alueet joista IHN-virusta on tavattu, on Evira asettanut eristykseen eli kalojen siirto- ja istutuskieltoon. Näillä alueilla kalastajien tulee huolehtia siitä, että välineet desinfioidaan ennen siirtymistä toiseen kalastuspaikkaan.

Iso-Valkeisen itäpuolella on edelleen voimassa ELY-keskuksen onginta-, pilkkimis- ja viehekalastuskielto.

Lisätietoja: Markku Tuomainen, vesialueiden hoitaja, 044 718 5516, markku.tuomainen(at)kuopio.fi

 

 

 


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain