Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa -näyttely avautuu Kuopion korttelimuseossa 18.11.

Näyttely Jalkapalloa ja kunnian kenttiä – pohjoissavolaista jalkapallohistoriaa luo kuvan maakunnan jalkapalloilun ja sen ympärille muodostuneen fanikulttuurin kehityksestä.

Kokonaisuus sisältää esineistöä maakunnan jalkapalloseuroilta sekä nykyisiltä ja entisiltä pelaajilta.

Näyttelyssä jalkapalloilun historiaan syvennytään maakunnan mielenkiintoisimpien pelikenttien, legendaaristen pelaajien ja ansiokkaan kasvattajaseuratyön kautta.

Näyttelyssä seurataan KuPSin nousua takaisin suomalaisen jalkapalloilun terävimpään kärkeen ja vieraillaan tuon nousun mahdollistaneilla maakunnan tähtikasvattamoilla. Näyttely avaa jalkapallokulttuuria myös varusteiden ja lajin kehityksen näkökulmasta. 

Näyttelyssä pääset haastamaan kaverin pöytäjalkapallossa ja testaamaan tietämystäsi jalkapalloaiheisen tietovisan muodossa. Lisäksi käytettävissä on omatoimitehtäviä, joiden kohderyhmänä ovat erityisesti alakoulun 3.–6.-luokkalaiset.

Ensi vuoden puolella, tammi–lokakuussa 2023 järjestetään museon pääsymaksuun sisältyviä Korttelivartteja ja yleisöopastuksia. Lisäksi luvassa on muutakin oheisohjelmaa. 

Kuopion korttelimuseon näyttely perustuu vuonna 2020 ilmestyneeseen teokseen Kunnian kentät – kirja savolaisista jalkapallopyhätöistä. Näyttelyn käsikirjoitus on toteutettu yhteistyössä Mikko Vehviläisen ja Jussi Kumpulaisen kanssa.

Lisätietoja näyttelystä antaa:

Pekka Kankkunen
intendentti, valokuvakokoelmat ja arkisto
Kuopion kulttuurihistoriallinen museo 
puh. 044 718 2617