Uutiset Uutiset

Takaisin

Joulun taikaa ja tunnelmaa Kuopiossa

Joulunodotus alkakoon! Kuopion joulukausi avattiin joulukauden avajaisissa Mualiman navalla lauantaina 19.11. klo 11–16.  

Joulukauden avajaisten lisäksi Kuopiossa järjestetään marras- ja joulukuun aikana myös useita muita joulutapahtumia, kuten joulumyyjäisiä ja maaseutualueiden omia joulukauden avajaisia.  Myös Pikku Pietarin torikuja avaa lumiset porttinsa jouluvieraille 9.–11.12 sekä 16.–18.12. Unohtamatta tietenkään Suomen ihaninta joulutoria, jonka tunnelmasta, tuoksuista ja tuikkeesta pääsemme nauttimaan 9.20.12.2022. 


Kuopion joulutori äänestettiin vuonna 2021 Suomen ihanimmaksi joulutoriksi. Kuva: Wille Markkanen

Oheisesta koosteesta voit poimia kalenteriisi mieluisimmat tapahtumat tuomaan valoa ja joulumieltä pimeän vuodenajan piristykseksi: 

Wanha Joulu steinerkoulu Virkkulassa la 26.11. klo 10-14

Asemakatu 3
Koko perheen jouluinen tapahtuma steinerkoulu Virkkulassa. Erilaisia pajoja, esim. askartelu, leivonta, musiikki, kynttilän valamista ym. Joululauluesityksiä 10.30, 11.30 ja 12.30. Kahvio, kirpputori, leivonnaismyyntiä (varaathan käteistä mukaan).
www.facebook.com/events/2237189696442464/

Karttulan joulukauden avaus ja joulumyyjäiset 26.11. klo 10 

Karttulan torilla ja vanha kunnantalo 
Myyntipaikkoia torilla ja vanhassa valtuustosalissa, joulukauden avajaisohjelma alkaa torilla klo 15. Ohjelmassa on luvassa ainakin kuusen ja torin valojen sytytys, poniratsastusta ja joulupukin vierailu. 
www.facebook.com/karttulanyrittajat 

Kuopio Designmarket Joulu 3.- 4.12. klo 11-16

Sawohouse Underground, Tarhakuja 1
Ihastuttava jouluinen suomalaisen muotoilun tapahtuma pääsee taas valloilleen! Tapahtumassa pääset kohtaamaan itse yrittäjiä tuotteiden takana, hankkimaan vastuullisia joululahjoja ja osallistumaan itse myös tekemällä. Paikanpäällä voit nauttia oman KDM-drinkin tai herkullisen buffet-lounaan ravintolan puolella.
www.facebook.com/events/1278034709713487

Pikku Pietarin torikuja 9.–11.12 sekä 16.–18.11. 

Hatsalankatu 24 / Puistokatu 21
Tunnelmallinen ja rauhallinen kuja tarjoaa miellyttävän kokemuksen jouluhulinan keskellä ja jouluisista aitoista löytyvät ne kauneimmat lahjat. Joulukahvilan tuoksuista ja herkuista nauttii koko perhe. Nouda sinäkin torikujan joulusta oikea joulumieli!

Kuopion Joulutori 9.-20.12.

Kuopion kauppatori
www.facebook.com/kuopionjoulutori

Inspiraatiota joulukoristeluihin, -ruokiin ja lahjoihin 

Tule Kuopion kansalaisopiston kursseille hakemaan ideoita joululahjoihin, -ruokiin ja -koristeluihin – tai muuten vain virittäytymään joulun herkkään tunnelmaan. Kansalaisopiston jouluisiin lyhytkursseihin pääset tutustumaan oheisen linkin kautta:  Joulu- ja lyhytkurssit 2022 
 

Kietoudu joulun tunnelmaan Kuopion korttelimuseon joulunäyttelyssä


Joulun tunnelmaa voi lähteä herättelemään Kuopion korttelimuseon perinteisen joulunäyttelyn kautta tänä vuonna jo 30.11.2022. Ihanan tunnelmallinen joulunäyttely virittää kaikki aistit oikealle taajuudelle jouluisilla tuoksuilla, äänillä ja koristuksilla kautta aikojen. Museokorttelin kodit on puettu jouluasuun 1800-luvulta 1930-luvulle, ja näyttelyssä tapaat myös vanhan ajan joulupukin. Näyttelyyn pääsee perehtymään vieläkin paremmin sisäänpääsyn hinnalla jouluopastuksilla. Opastuksia on varattavissa myös omalle ryhmälle sopivaan aikaan Korttelimuseon asiakaspalvelusta. Joulua vietetään tänä vuonna Kuopion korttelimuseossa aina 8. tammikuuta saakka.

Toiminnallisempaa jouluun virittäytymistä kaipaaville Kuopion museon työpajatilassa järjestetään Kuusenkaramellityöpaja lauantaina 10.12. klo 10–13, non-stop. Työpajassa askarrellaan vanhanhenkinen kuusenkoriste, jollaisen voi löytää myös Kuopion korttelimuseon säätyläiskodin joulukuusesta. Työpajamaksu on 4 €, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Lisäksi Kuopion museon ja Kuopion kaupunginkirjaston pääkirjaston tiloista löytyy museon ja kirjaston yhteinen, maksuton ja omatoiminen joulusuunnistus lapsille. Kantin joulusuunnistus on avoinna museon ja kirjaston aukioloaikoina joulukuun ajan.

Itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna 3.–4.12. Kuopion taidemuseolla on pikkujouluetkot. Ohjelmassa on kehys- ja poistotavarakirppiksen avautuminen ja Walking bass -opastus 4.12. klo 14.  Muusikko Ahti Lassila tulkitsee Ars Libera – Dialogi -näyttelyä akustista kontrabassoa soittaen.  Teokset, tila ja soittimen äänimaailma luovat uudenlaisen taidekokemuksen. 

Lisätietoja joulunäyttelystä: kuopionkorttelimuseo.fi/nayttelyt
Lisätietoja tapahtumista: kuopionmuseot.fi/tapahtumat 

 

Vinkkejä tunnelmalliseen joulun viettoon Kuopiossa löydät myös osoitteesta:
www.kuopiotahko.fi/teemat/talvi/joulu/


Toivotamme jokaiselle tunnelmallista joulunodotusta!