Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Juice-lyriikkapylväiden julkistamistilaisuus ja Juice Originals -yhtyeen konsertti rikastuttavat Brynolfin päivän viettoa Juankoskella

Juicen torille tulevien lyriikka-valaisinpylväiden tekstien julkistamistilaisuus pidetään Brynolfin päivien yhteydessä 17.8.2019 klo 14.30–15.30 Juankosken Pukkikalliolla.

Juankoskella on parhaillaan käynnissä Juicen torin saneeraus ja peruskorjaus.  Toriremontin on määrä valmistua lokakuun 2019 loppuun mennessä.

Torille on tulossa myös niin kutsuttuja lyriikka-valaistuspylväitä, joilla kunnioitetaan Juice Leskisen arvokasta sanoittajan työtä suomenkielisenä rocklyyrikkona. Valaistuspylväisiin tulevat, Juicen kappaleista poimitut lyriikat on nyt valittu, ja ne paljastetaan yleisölle Brynolfin päivien yhteydessä lauantaina 17.8.

Juankosken torin ollessa remontissa julkistamistilaisuus päätettiin järjestää Juicelle merkityksellisessä nuoruuden paikassa, Pukkikalliolla, jossa hän aikoinaan opetteli kitaransoittoa ja riimitteli vihkoonsa.

Lyriikat valittiin tiiviissä yhteistyössä asukkaiden kanssa

Torille ja sen ympäristöön tulevien kaikkiaan kahdeksan lyriikkavalaisinpylvään tekstit valittiin asukkaiden ehdottamien kappaleiden pohjalta. Oman näkemyksensä teksteistä saivat esittää myös Juice Leskisen tuotannon oikeudenomistajat.

Tekstien valinnassa on pyritty huomioimaan torikokonaisuus ja sen käyttäjät, matkailijat sekä torilla vierailijat. Juankosken pitäjäraati on ollut aktiivisesti mukana valintaprosessissa ja järjestää julkistamistilaisuuden yhdessä Kuopion kaupungin ja yhdistysten kanssa.

Lyriikkapylväistä toivotaan suosittua nähtävyyttä Juankoskelle

Lyriikkapylväiden toteutus on erilaisuudessaan ainutlaatuinen, ja siitä toivotaankin uutta matkailunähtävyyttä Juankoskelle.  Pylväiden idean takana on Ari Tiilikainen LITE-designs Oy ja suunnittelu on tehty yhteistyössä Rakennussuunnittelu Outoplanin ja Sähkökonsultti Ojalan kanssa Torin saneerauksen toteuttaa Kuopion kaupunki.

Riku Nieminen ja Anssi Tikanmäki paljastavat yleisölle pylväisiin valitut tekstit

Julkistamisjuhlan avaa Kuopion kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Kosunen. Juantehtaan Soittajat ry:n puheenjohtaja Tuija Uusitalo kertoo tilaisuudessa Juankosken musiikkiharrastuksen perinteestä ja sen merkittävyydestä tänä päivänä. Muusikko Jarmo Roininen taas muistelee Juhani ”Juice” Leskisen kanssa viettämiään nuoruusvuosia. Pylväisiin valitut tekstit yleisölle paljastavat Juice Originals -yhtyeen Riku Nieminen ja Anssi Tikanmäki.

Julkistamisjuhlan jälkeen klo 16 alkaa Ruukinpajan piha-alueella Juice Originals- yhtyeen konsertti. Järjestelyistä vastaa Juankosken Yrittäjät ry yhdessä Juankosken Ruukki ry:n ja pitäjäraadin kanssa. Konserttiin on pääsymaksu.

Vuosittain Juankoskella järjestettävät Brynolfin päivät ovat nyt myös osa Kuopio juhlii -tapahtumakokonaisuutta, jota vietetään tänä vuonna kokonaisen kuukauden ajan 8.8.–8.9.2019.

Brynolfin päivien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.juankoski.fi.