Uutiset Uutiset

Takaisin

Kallaveden lukio juhlii 140-vuotista taivaltaan

Kallaveden lukion edeltäjä Suomalainen tyttökoulu aloitti toimintansa 15.9.1879. Koululla vietetään 140-vuotisjuhlaa keskiviikkona 4.12., jolloin koululla on avoimien ovien päivä klo 10 – 14.30.

Tilaisuuteen on kutsuttu entisiä oppilaita ja opettajia tutustumaan nykyiseen Kallaveden lukioon ja sen historiaan. Luokkakokouksia pidetään koululla klo 14.30 – 17.
 
Kuopion tyttölyseon ystävät ry julkistaa historiikkikirjan Tyttöjen koulu -  Kuopion suomalainen tyttökoulu ja tyttölyseo 1879 – 1979 täydentämään Kuopion suomalaisen tyttökoulun ja Kuopion tyttölyseon matrikkelia, joka kattaa samat vuodet ja valmistui vuonna 1986. Uudessa kirjassa on muistitietoa noin sadalta entiseltä oppilaalta. Se on toimitettu erilaisiksi teemakoosteiksi, esimerkiksi koulun valinta, sota-ajan koulunkäynti, kuri ja rangaistukset, koulumatkat, maalaislasten koulunkäynti koulukortteereineen, taidekasvatus jne. Kirjasta on tekijöiden erillinen tiedote ohessa.

Historiikin julkistus tapahtuu 4.12. klo 13 Kallaveden lukion salissa. Tilaisuudessa on muutakin ohjelmaa. Kallaveden lukion entinen opiskelija, valokuvaaja Anni Leppälä lahjoittaa koululle yhden teoksistaan. Koulun entinen oppilas – ja opettaja – rouva Eeva Ahtisaari on lähettänyt videotervehdyksen, jonka kuullaan tilaisuudessa.

Iltajuhla järjestetään Kuopion Musiikkikeskuksessa 4.12. klo 18 alkaen. Samalla vietetään syksyn ylioppilasjuhlaa yhdessä Kuopion aikuislukion kanssa. Tilaisuuteen toivotaan tervetulleeksi talon oman väen lisäksi entisiä kallavetisiä vuosien varrelta.

140-vuotisjuhla lähetetään suoratoistona, joten juhlaan voi osallistua verkossa. Linkki löytyy koulun verkkosivulta (linkki).

Koulu tunnettiin Kuopion tyttölyseona, tuttavallisemmin Tipulana, 1928 – 1973, kunnes koulusta tuli Kallaveden yhteislyseo ja myös poikia otettiin kouluun. Iltalinja – nykyinen Kuopion aikuislukio –  aloitti syksyllä 1972. Kallaveden lukio erotettiin yläasteesta vuonna 1975, jolloin koulumme lukioluokat ja Kallaveden lukion iltalinja aloittivat kaupungin omistamana kunnallisena lukiokouluna. Aikuislinjasta tuli itsenäinen aikuislukio 2001, mutta kymmenen vuotta myöhemmin, 2011, Kallaveden lukio ja Kuopion aikuislukio yhdistettiin taas hallinnollisesti yhden rehtorin alaisuuteen.

Historiikkia, samoin kuin aiemmin julkaistua matrikkelikirjaa voi edelleen ostaa Kallaveden lukion kansliasta.

Tiedustelut: rehtori Ensio Vatanen, p. 044 718 4522 ensio.vatanen@kuopio.fi tai apulaisrehtori Tiina Karjalainen, p. 044 718 4524 tiina.karjalainen@kuopio.fi


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain