Uutiset Uutiset

Takaisin

Kansalaisopistoon ilmoittautuminen lukuvuoden 2018-2019 kursseille alkaa 14.5.

Kohti hyvän elämän pääkaupunkia – oppimalla, kokemalla ja nauttimalla!

Kuopion kansalaisopiston lukuvuoden 2018- 2019 kurssitarjonta on valmistunut. Ilmoittautuminen kaikille kursseille alkaa maanantaina 14.5.2018 klo 10. Kurssit ja ilmoittautuminen on avoinna netissä kansalaisopisto.kuopio.fi. Ilmoittautumisen voi tehdä myös soittamalla tai käymällä asiakaspalvelupisteissämme Kuopiossa, Nilsiässä ja Juankoskella. Opinto-oppaan näköislehti on luettavissa nettisivuilla jo ennen juhannusta. Opasta ei jaeta koteihin.

13. -18.8.2018 alkaen sen voi noutaa Kuopion kansalaisopiston toimipaikoista, kirjastoista ja myöhemmin ilmoitettavista jakelupisteistä.

Tule tapaamaan meitä Kohtaamoon, Kauppakeskus Apajaan tiistaina 15.5.2018 klo 10-16.

Kuopion kansalaisopiston rehtori, va. hyvinvoinnin edistämisen johtaja Kirsti Turunen on paikalla klo 10-11. Päivän aikana esittelemme tulevan lukuvuoden kursseja ja samalla voi ilmoittautua mukaan harrastamaan. Lisäksi paikan päällä pääsee kokeilemaan makramee- solmeilua ja tutustumaan ekologiseen ja helppoon Bokashi- kompostointimenetelmään.

Kuopion uusittu strategia näkyy myös kurssisuunnitellussa. Kierrättämme resurssiviisasti materiaaleja ja otamme huomioon ruokaan liittyviä uusia mahdollisuuksia. Herkullista hyönteisruokaa -kurssilla selätetään ennakkoluulot ja tutustutaan ekologiseen ja herkulliseen hyönteisruokaan. Elävä ravinto –kurssilla puolestaan paneudutaan elävän ravinnon filosofiaan ja toteutukseen käytännössä.

Kulttuuriperinnön teemavuosi näkyy mm. Villalangan kehrääminen -kurssilla. Tiedot, taidot ja tarinat siirtyvät ihmiseltä ihmiselle rukilla tai värttinällä kehräten. Aina ei tarvitse hankkia materiaaleja oppiakseen uutta. Hiusten letitys -kurssille kannattaa tulla mukanaan pitkähiuksinen malli, jolle harjoitellaan lettien tekemisen perustekniikat.

Kansainvälisyys näkyy kielten opetuksessa ja myös kotitaloudessa. Fairy Tale Sweets –kurssilla lapset ja vanhemmat leipovat yhdessä, kurssin opetuskieli on englanti. Turkin alkeet on uutuuskurssi, joka sopii hyvin vasta-alkajille ja alkeiden kertaamiseen. Kurssilla opitaan perussanastoa, yksinkertaisia puhetilanteita, maantuntemusta, kulttuuria ja tietoa matkailijoille. Tuusniemellä Pathfinder in English –kurssilla hypätään haarniskaan ja opitaan englantia pelaamalla keskiaikaiseen maailmaan perustuvaa roolipeliä! Peli sopii kaikille englannin perusteet hallitseville. Kieliklubi-  jutellaan vieraalla kielellä, rennossa ilmapiirissä. Klubi on kaikille avoin, viikoittain kokoontuva ilmaistapahtuma Puistokartanossa. Syksyn teematapahtumia kieliklubissa ovat mm. Unkari, Kiina ja Karjala.

Hyvinvoiva Kuopio innostaa kuntalaisia aktiiviseen arkeen. Shindon lyhytkurssi opettaa monipuolisen kehotyöskentelymenetelmän. Opetellaan olemaan läsnä ja hyväksymään omat tuntemukset, apuna ohjaajan lempeä, kunnioittava tuki ja ohjaus. Keveyttä oloon Alexander-tekniikalla –alkeiskursseilla tutustutaan tekniikkaan ja lisätään ymmärrystä kehon ja mielen yhteistyöstä. Tekniikan avulla poistamme meihin kertyneitä turhia ja toimintaamme haittaavia jännityksiä mm. stressin, kipujen ja tottumusten myötä.

Tuleville äideille ja perheille Synnytys- ja perhevalmennus –kurssi tarjoaa ammatillisesti ohjattua valmennusta ja rentoutumisharjoituksia. Valmennus antaa tietoa ja neuvontaa raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä sekä apua lapsiperhearkeen.

Musiikki vie mennessään, kun Varttuneiden svengijengi kokoontuu Nilsiässä, Kaavilla svengaa Kortteisen bändi ja Rautavaaralla lauletaan Karaokea keskiviikkoisin.

Digitalisaatio mahdollistaa palvelujen saannin myös kotiin, joskus jopa ajasta ja paikasta riippumatta. Toteutamme mm. luentosarjoja, joista voi osaa seurata verkon välityksellä samanaikaisesti etäluentopaikoissa, kotona tai katsella videotallenteena myöhemmin.

Visiosta kappaleeksi - 3D-tulostuksen perusteet –kurssilla Kuopiossa tutustutaan 3D-suunnitteluun alusta lähtien. Lisäksi perehdytään 3D-tulostimien toimintaan, tulostustekniikoihin, materiaalivaihtoehtoihin. Nilsiässä ollaan Viisaasti internetissä - käytännön tietoturva –kurssilla. Opitaan käyttämään tietokonetta turvallisesti, tutustutaan arkea helpottaviin haittaohjelmiin ja keskustellaan aiheesta, miksi tietojen kalastelut, haittaohjelmat ja virukset ovat arkipäiväämme.

 

Lisätietoja:

  • Rehtori Kirsti Turunen, puh. 044 718 4701, kirsti.turunen(at)kuopio.fi
  • Apulaisrehtori Ritva Mäkinen, puh. 044 718 4702, ritva.makinen(at)kuopio.fi
  • Aluerehtori Sari Summanen, puh. 044 748 2350, sari.summanen(at)kuopio.fi
  • Tiedottaja Leena Järvinen-Kervola, puh. 044 718 4703, leena.jarvinen-kervola(at)kuopio.fi


Kuopion kansalaisopisto

Kurssit ja ilmoittautuminen

Kuopion strategia vuoteen 2030