Liikunta ja ulkoilu - Uutiset Liikunta ja ulkoilu - Uutiset

Takaisin

Kansallisessa kaupunkipuistossa vietetään 5-vuotisjuhlaa ja avataan käyttöön ulkokuntosali

Kuopion kansallisessa kaupunkipuistossa vietetään 5-vuotisjuhlaa syyskuun 28. päivä Väinölänniemen uimalan edustalla. Tilaisuus alkaa kello 16 ja päättyy kello 18. Ohjelmassa on ulkokuntosalin avajaiset ja välineiden käytön opastus, kansallisen kaupunkipuiston muistokiven paljastus ja juhlapuun istutus.

Kallavesimaisemiin toteutetussa ulkokuntosalissa on yksitoista erilaista kuntolaitetta, joista suurin osa on säädettävällä kuormituksella varustettuja laitteita. Lisäksi on kehonpainoharjoitteluun sopivia laitteita, joissa voimaa käytetään kehon omaa painoa vastaan. Ulkokuntosali on vapaasti käytettävissä.

Kansallisen kaupunkipuiston kunniaksi juhlapuu ja merkkikivi

Väinölänniemen tenniskenttien edustalla olevalle pienelle aukiolle istutetaan tammi kansallisen kaupunkipuiston viisivuotisen taipaleen kunniaksi.

Tammi on jykevä, vanhaksi elävä kotimainen puulaji. Tammi on elävä legenda, joka edustaa kaikkea sitä, mikä on totta, tervehenkistä, vakaata ja jaloa, kertoo Sirpa Nieminen, suunnitteluhortonomi Kuopion kaupungilta.

Tilaisuudessa paljastetaan myös Kuopion kansallisen kaupunkipuiston merkkikivi, joka muistuttaa tulevia sukupolvia kaupungin kulttuurisista, historiallisista, ekologisista ja esteettisistä arvoista.

Kuopio sai ympäristöministeriön myöntämän kansallisen kaupunkipuiston arvonimen vuonna 2017.
Lisätietoja Kuopion kansallisesta kaupunkipuistosta.

Tervetuloa mukaan!