Kulttuuriuutiset Kulttuuriuutiset

Takaisin

Kantin, Kuopion museon ja Leonardo-näyttelyn avaaminen siirtyy kesäkuulle

Heikentyneen koronavirustilanteen vuoksi Kantti-kokonaisuus, Kuopion museo ja L3DNARDO DA VINCI -näyttely avautuvat yleisölle vasta kesäkuussa 2021. Tarkempi päivämäärä ilmoitetaan toukokuussa.

Kuopion museo avautuu kahdessa vaiheessa. Kesällä avautuvat uusi vaihtuvien näyttelyiden tila, museokauppa, työpajatila sekä Kahvila Kantti. Museon peruskorjattu vanha osa ja sen kulttuurihistorialliset ja luonnontieteelliset näyttelyt avataan vuodenvaihteessa 2021‒2022.

L3DNARDO DA VINCI tulee olemaan esillä Kuopion museossa ja Kuopion taidemuseossa. Avajaispäivästä tiedotetaan toukokuussa. Näyttelyyn liittyvät yleisötapahtumat järjestetään tarvittaessa turvallisesti verkon välityksellä, joten niihin voi osallistua vaikka kotisohvalta. Tilanteen salliessa museolla järjestetään yleisötilaisuuksia, kuten opastuksia, luentoja ja työpajoja myös paikan päällä.

Vaikka Kantin, Kuopion museon ja Leonardo-näyttelyn avautuminen siirtyy, haluamme tarjota yleisölle maistiaisia Kantista ja Leonardo-näyttelystä jo kevään mittaan. Tämän vuoksi avaamme Kantin Facebook- ja Instagram-tilit Leonardo da Vincin syntymäpäivänä 15.4.2021. Muistutamme myös, että Kantin verkkosivut on jo avattu, ne löytyvät osoitteesta kanttikuopio.fi. Pääkirjastolla on huhtikuusta lähtien tiedossa erilaisia Leonardo da Vincin elämään ja renessanssiaikaan laajemminkin liittyviä sisältöjä. Päivittyvä tapahtumatarjonta löytyy sivulta kuopio.finna.fi. Toivomme näiden sisältöjen ilahduttavan Kantin ja Kuopion museon avautumista odottelevaa yleisöä.