Tapahtumauutiset Tapahtumauutiset

Takaisin

Kanttila 200 vuotta -näyttely koostuu kolmesta eri kokonaisuudesta

Minna Canthin kotitalo Kanttila on vanhimmiltaan osiltaan 200 vuotta vanha. Tämän vuoksi Kanttilassa avautuu 2.7. Kanttila 200 vuotta -näyttely. Näyttely on osa Kanttilan muutos- ja korjaustyöprosessia, jonka toteuttajana on Minna Canthin talo ry.

Näyttely koostuu kolmesta eri näyttelystä ja Minnan Puoti -myymälästä. Minna Salonki -näyttely kertoo kuvin ja sanoin Kanttilan rakennushistoriallisen selvityksen pohjalta rakennuksen vaiheita ja sivuaa Minna Canthin elämää. Mitä tänään koulussa opit? - näyttelyssä pohditaan koulun, kädentaitojen ja vapauden merkityksiä ja tutustutaan Kanttilan muutos- ja korjaustyöremonttiin.

Palasina koko Nainen -viestejä näkymättömältä vyöhykkeeltä on mediataideteoskokonaisuus, jossa valokuviin sisältyy älylaitteilla katsottavaa lisättyä todellisuutta.

Näyttelyn lisäksi Kanttilassa on avoinna Minnan Puoti myymälä, joka tarjoaa uniikkia ostettavaa.

Minna Canth (1844-1897) asui Kanttilassa nuoruusvuosinaan 1853 - 1863 sekä uudelleen 1880 aina kuolemaansa vuoteen 1897 saakka.

Kanttila 200 vuotta -näyttely on avoinna 2.7. – 6.9.2020. Näyttelyn lippuja myydään ovelta ja Tiketti.fi -palvelusta. Kerrallaan näyttelyyn otetaan 10 henkeä.