Uutiset Uutiset

Takaisin

Kartoittamassa arkkitehtonisen yhteistyön mahdollisuuksia Minneapolisissa

Kuopion kaupungilla on laaja ystävyyskaupunkien verkosto. Suurin osa Kuopion ystävyyskaupungeista sijaitsee Pohjoismaissa ja Euroopassa, mutta verkosto ulottuu Pohjois-Amerikasta Kiinaan. Osa ystävyyskaupunkisopimuksista on kestänyt vuosikymmeniä ja pitkän ajan kuluessa kehittyneitä suhteita voidaan hyödyntää muun muassa Kuopion alueen yritysten etsiessä uusia yhteistyökumppaneita ja laajentaessa toimintaansa uusille markkinoille.

Kuopiossa toimiva suunnittelu- ja arkkitehtitoimisto Partanen & Lamusuo vieraili toukokuussa Yhdysvaltojen Minnesotassa sijaitsevassa Minneapolisin kaupungissa. Ystävyyskaupunkisopimus Kuopion ja Minneapolisin välillä on laadittu 1972 ja vuosikymmenten varrella kaupunkien ja niiden toimijoiden välillä on ollut monipuolista yhteistyötä.

Minnesotassa Partanen & Lamusuo kävivät yhteistyöneuvotteluja muun muassa arkkitehtitoimisto Cuningham Groupin kanssa. Cuningham Groupilla on parhaillaan työn alla Rafter-projekti. Kyseessä on kerrostalo, jonka yhteiset tilat korostavat yhteisöllisyyttä. Lisäksi taide on mukana rakennusprojektissa ja taloon tulee useita taideteoksia lisäämään asukkaiden hyvinvointia. Cuningham Groupilla on suunnitellut Heinävaaran puurakenteisen avotilakoulun Kiihtelysvaaraan.

Jaana Partanen ja Heikki Lamusuo tapasivat Minneapolisin kaupunginjohtajan Jacob Freyn. Vastikään valitun kaupunginjohtajan vanhemmat ovat tanssijoita, joten tuliaiseksi viety Kuopio Tanssii ja Soi -juhlakirja sai ilahtuneen vastaanoton.

Partanen & Lamusuo tutustuivat myös 60 000 opiskelijan Minneapolisin yliopistoon, joka taidemuseoineen, poliiseineen ja palokuntineen on kuin oma kaupunkinsa. Samoin matkaan kuului tutustuminen Willey Houseen, joka on Frank Lloyd Wrightin vuonna 1934 suunnittelema rakennus. Pahasti vaurioitunut rakennus on restauroitu perusteellisesti ja nykyään talo toimii museona, jossa järjestetään esittelykierroksia ryhmille.

Kuopion kaupungin kansainvälisen yhteistyön yhtenä tavoitteena on luoda liiketoimintamahdollisuuksia yhteismatkojen ja tapahtumien osallistujille, saada uusia ideoita liiketoimintaan ja verkostoitua sekä saada vahvempaa näkyvyyttä yhdessä. Kuopion alueen liike-elämän edustajien ja muiden toimijoiden kanssa käydään keskusteluja järjestää suuremman delegaation vierailu Minneostaan Kuopio goes –konseptin puitteissa.


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain