Asuminen ja ympäristö – Uutiset Asuminen ja ympäristö – Uutiset

Takaisin

Kaupungin viljelypalstojen infotilaisuus kiinnosti 29.10.2019

Kuopion kaupunki järjesti tiistaina 29.10.2019 avoimen infotilaisuuden kaupungin viljelypalstojen toiminnasta ja tulevaisuuden näkymistä.

Eri puolilla kaupunkia on yhdeksän viljelypalsta-aluetta. Tilaisuudessa esiteltiin aihetta seuraavan materiaalin pohjalta: Viljelypalstat (pdf)

Paikalle oli saapunut viitisenkymmentä henkilöä. Useita puheenvuoroja käytettiin ja keskusteltiin viljelypalstojen varustelusta sekä alueiden hoidosta, kuten kasteluveden saannista ja jätehuollosta.

Yleisötilaisuudessa käytiin läpi kunnostetun Itkoniemen viljelypalsta-alueen palautteita sekä tulevia viljelypalstojen kunnostusasioita. Käytiin läpi myös viljelypalsta-alueiden sääntöjä.

Viljelypalsta-alueiden hallinnointi ei ole kaupungin lakisääteistä toimintaa. Tilaisuudessa keskusteltiin palsta-alueiden hallinnoinnista ja mahdollisesta hallinnoinnin siirtämisestä kaupungin ulkopuoliselle taholle esimerkiksi yhdistykselle tai seuralle.

Kaupunki voi olla toimijan tukena palsta-alueiden peruskunnostuksissa ja tukea yhdistyksiä / seuroja sovitulla tavalla.

Kaupunki toivoo ideoita viljelypalstojen hallinnointiin. Mikäli asiaan on kiinnostusta, palautteet ja yhteydenotot pyydetään toimittamaan 30.11.2019 mennessä asiointipostiin osoitteella kunnossapito@kuopio.fi

Lisätietoja viljelypalstoista: https://www.kuopio.fi/viljelypalstat


Uutiset aiheittain Uutiset aiheittain